ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ 220-221-235



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

220-221-235

Οι επιτροπές Α/Σ Ελληνικού και Ανθούσας εδώ και 10 μήνες κάνουν  προσπάθεια με παρεμβάσεις σε Ο.ΣΥ και Ο.Α.Σ.Α  να λυθούν τα οξυμένα προβλήματα των οδηγών στην αφετηρία Ζωγράφου(220-235).

Στην αφετηρία δεν υπάρχει σταθερή τουαλέτα, δεν υπάρχει νερό, και χώρος αναμονής, οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι να παραμένουν στο διάλλειμα μέσα στο λεωφορείο με τον κινητήρα σε λειτουργία το χειμώνα για να ζεσταθούν και το καλοκαίρι για να γλιτώσουν από τη  ζέστη.

Η λειτουργία του κινητήρα φέρνει συχνά τους οδηγούς σε αντιπαράθεση με τους κάτοικους της περιοχής και η εταιρία αντί να ενδιαφερθεί να δώσει λύση στο πρόβλημα και να φτιάξει τα οχήματα να μην χάνουν αέρα, μοιράζει κλήσεις σε απολογία.

Οι επιτροπές Ανθούσας και Ελληνικού με τη Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Ζωγράφου απευθύνθηκαν και στη δήμαρχο ζωγράφου κα.Καφατσάκη αρχές του χρόνου και πήραμε τη διαβεβαίωση ότι θα γίνουν σύντομα οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθεί το θέμα.

Συγκεκριμένα  ότι θα οριοθετηθεί χώρος για καντίνα και θα δοθούν παροχές νερού, ρεύματος και σύνδεση αποχέτευσης. Ό,τι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση και έγκριση στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να γίνουν νόμιμα όλες οι διαδικασίες. Επίσης μας ενημέρωσε ότι με ευθύνη του δήμου θα τοποθετηθούν κολωνάκια στα σημεία που εντοπίζεται πρόβλημα στη διέλευση του 235.

Όμως τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε, έχουν γίνει αρκετά δημοτικά συμβούλια και η πλειοψηφία του δήμου (ΣΥΡΙΖΑ)  δεν το έχει φέρει για συζητήση.

Οι εργαζόμενοι με αυτήν την κατάσταση έχουν αγανακτήσει, η υπομονή μας προς τους υπευθύνους-ανεύθυνους της Ο.ΣΥ. και του ΟΑΣΑ για νερό και χώρο αναμονής έχει τελειώσει.

Αν συνεχίσει η αδιαφορία αυτών που πραγματικά έχουν την ευθύνη της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και της ομαλής και ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων, θα αναγκαστούμε να κλιμακώσουμε δυναμικά τις  ενέργειες μας έως ότου δοθούν λύσεις.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ  Α/Σ ΑΝΘΟΥΣΑΣ–ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός