Δυναμικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα



σημαια

Δυναμικές κινητοποιήσεις ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕπραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη σε όλη τη χώρα ενάντια στα βάρβαρα μέτρα του τρίτου μνημονίου.

Στα Γιάννενα, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και γυναίκες βροντοφώναξαν ανάμεσα στα άλλα: «Στη νέα συμφωνία καμία ανοχή, λύση είναι η ρήξη με πάλη ταξική» όπως έγραφε και το πανό της Γραμματείας Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Φάνης Κάτσιος, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιαννίνων, αναφέροντας ότι: «Τα μέτρα του 3ου μνημονίου που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων είναι δυσβάσταχτα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, χειρότερα από αυτά των δύο προηγούμενων μνημονίων». Μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Με μαζική συμμετοχή ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Δημαρχείο πλήθος κόσμου έδωσε αγωνιστική απάντηση στο νέο μνημόνιο-λαιμητόμο που έφερε μέσα στο δεκαπενταύγουστο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Πέτρος Λελοβίτης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ, ο οποίος τόνισε πως στην επίθεση κυβέρνησης- ΕΕ – επιχειρηματικών ομίλων απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις εργατογειτονιές. Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της παραλίας και της αγοράς της πόλης.

Δυναμική κινητοποίηση στη Λευκάδα. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αλέξανδρος Βερροιώτης, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Μαζί με τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, πρέπει να απαντηθεί και η προπαγάνδα που τα συνοδεύει. Δεν πρέπει να τους περάσει! Τώρα, να οργανωθεί η μάχη ενάντια στο τρίτο μνημόνιο, στα μέτρα των προηγούμενων μνημονίων που είτε εφαρμόζονται, είτε θα μπουν σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα. Χρειάζεται οργάνωση παντού και προετοιμασία για σκληρές και σύνθετες αναμετρήσεις, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντά του, την ΕΕ, την εξουσία τους». Ακολούθησε μαχητική πορεία κατά μήκος του κεντρικού πεζόδρομου με κατάληξη την κεντρική πλατεία.

Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ξάνθη πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ ενάντια στην ψήφιση του 3ου μνημονίου. Στην ομιλία της η Γιώτα Ρόιδου, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δε μπορεί να κρύψει πια τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της κυβέρνησης. Ο λαός έχει πλέον χειροπιαστά και ατράνταχτα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι, στο πλαίσιο της ΕΕ και της οικονομίας του κεφαλαίου, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί, όχι απλά να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική, αλλά ούτε καν να ανακουφίσει στοιχειωδώς το λαό. Από τη στιγμή που και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ θεωρεί μονόδρομο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, η σύναψη νέου αντιλαϊκού μνημονίου ήταν πια θέμα χρόνου».

Μεγάλη επιτυχία είχε η συγκέντρωση στην πόλη της Καλαμάτας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης για να διαδηλώσουν την αντίθεση τους στο τρίτο μνημόνιο δίνοντας υπόσχεση ενίσχυσης της Λαϊκής συμμαχίας, όπως κάλεσε από το βήμα ο Παναγιώτης Κουφαλάκοςμέλος της γραμματείας Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ. Ο Π. Κουφαλάκος κάλεσε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να γυρίσουν στο πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου που υπηρετεί είτε σε κυβερνητικό η συνδικαλιστικό επίπεδο. Η συγκέντρωση έκλεισε με δυναμική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων, άνεργων και συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην παραλία του Βόλου. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Στεργίου πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» και μέλος της γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Τώρα πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα, να βάλουμε στην άκρη τους εκβιασμούς. Μας θέλουν δούλους του 21ου αιώνα και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Η πείρα και από την περιοχή μας δείχνει ότι κλείνουν εργοστάσια είτε είναι κερδοφόρα είτε δεν είναι. Και ότι πάντα τα σπασμένα τα πληρώνουν οι εργάτες. Στην εργατική τάξη πάντα φορτώνουν τα αδιέξοδά τους. Όταν έχουν κερδοφορία τότε θυμούνται ότι είμαστε εργάτες και μας δίνουν ψίχουλα από τα υπερκέρδη τους και όταν έχουν αναδουλειές τότε μας αναβαθμίζουν σε »συνεργάτες» όπως λένε και μας ζητάνε να πάρουμε πάνω μας τις χασούρες».

Στη Μυτιλήνη η κινητοποίηση έγινε στην πλατεία Σαπφούς. Χαιρέτησε εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Θοδωρής Ασλανίδης. Ακολούθησε πορεία μέσα από την αγορά της πόλης.

Δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ΑθήναΘεσσαλονίκη, σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στην Άρτα, στη Χαλκίδα και το Ηράκλειο.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός