Με επιτυχία η εκδήλωση για τα παιδιά των εργαζομένων στον κλάδο του Τύπου – Χάρτου



ekdhlosh-gia-paidia-3Δεκάδες εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους βρέθηκαν και φέτος στην εκδήλωση για τα παιδιά που διοργάνωσαν το Σωματείο Λιθογράφων, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και το κλαδικό Σωματείο Χαρτεργατών.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού στην αρχή της σχολικής χρονιάς, συναντήθηκαν εργαζόμενοι συνάδελφοι από όλο τον κλάδο, την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη στον κινηματογράφο «Αλκιονίς».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη ομιλία – καλωσόρισμα από τον Λεωνίδα Σακκά, πρόεδρο της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, ο οποίος κάλεσε τους συναδέλφους να δυναμώσουν τη ζωή και τη δράση των Σωματείων, να συμβάλουν ώστε η κάθε πρωτοβουλία να αγκαλιάζεται απ’ όλους τους συναδέλφους του κλάδου.

Ανέφερε άλλωστε ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος για την εργατική τάξη, μιας και όποια και να είναι η επόμενη κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου έχουν από κοινού ψηφίσει και συμφωνήσει ότι θα εφαρμόσουν το αντεργατικό – αντιλαϊκό 3ο μνημόνιο.

Σε αυτές τις συνθήκες είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να κάνουμε γρήγορα βήματα στην οργάνωση της πάλης, όχι απλά για να τους βάλουμε εμπόδια, αλλά για να διεκδικήσουμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε.

Τέλος, ανέφερε ως παράδειγμα την άσχημη κατάσταση που επικρατεί για μία ακόμα φορά με το άνοιγμα των σχολείων με τις γνωστές πλέον τεράστιες ελλείψεις, σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες, λέγοντας πως «δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την κατάσταση ως κάτι το φυσιολογικό. Είναι ανάγκη η εργατική τάξη που παράγει όλο τον πλούτο που είναι γύρω μας, να μπορούμε να τον απολαμβάνουμε όπως μας αξίζει».

Η πρωτοβουλία του ΔΣ για να συγκεντρώσει σχολικά είδη έδωσε χαμόγελο στα παιδιά και στήριξη στους εργαζόμενους, για να καλύψουν ένα μέρος από τις βασικές σχολικές ανάγκες των παιδιών τους.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός