Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

«Απέτυχε» η εκπαίδευση Σύρων μισθοφόρων λέει ο στρατηγός Όστινus-syria-rebel-trainingΕνδιαφέρουσες αποκαλύψεις για την πορεία του προγράμματος «εκπαίδευσης» Σύρων μισθοφόρων από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κατά υποτίθεται των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ) έκανε αργά το βράδυ της Τετάρτης κατά τη διάρκεια πολύωρης κατάθεσής του σε αρμόδια επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας ο στρατηγός Λόιντ Όστιν και διοικητής της «Κεντρικής Διοίκησης» του στρατού των ΗΠΑ (CENTCOM).

Ο στρατηγός Όστιν υποστήριξε λοιπόν ότι οι ΗΠΑ εκπαίδευσαν (άγνωστο σε ποιο μυστικό στρατόπεδο της Ιορδανίας, της Τουρκίας ή της Σ. Αραβίας) 54 Σύρους «μαχητές» από τους περίπου 5.000 που είχαν αρχικά αποφασίσει, χαρακτηρίζοντας «παταγώδη αποτυχία» το πρόγραμμα στρατολόγησης και εκπαίδευσης «κατάλληλων» μισθοφόρων κατά των τζιχαντιστών. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι 54 στάλθηκαν τον Ιούλη να πολεμήσουν αλλά σήμερα «μόλις τέσσερις ή πέντε» από αυτούς πολεμούν κατά του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία.

Ως γνωστόν το κογκρέσο των ΗΠΑ είχε εγκρίνει, μήνες πριν, κεφάλαια ύψους 500.000.000 δολαρίων για την στρατιωτικκή εκπαίδευση περίπου 5.000 Σύρων «μετριοπαθών» υποτίθεται μισθοφόρων κατά των τζιχαντιστών. Ο στρατηγός Οστιν, όπως και άλλοι Αμερικανοί στρατιωτικοί νωρίτερα, εξήγησε τις «ελλείψεις» στη στρατολόγηση μισθοφόρων στην απροθυμία τους να πολεμήσουν «μόνον» τους τζιχαντιστές, σημειώνοντας ότι πολλοί επιδίωκαν εκπαίδευση για να πολεμήσουν το συριακό στρατό και την κυβέρνηση Άσαντ.

Οι πληροφορίες αυτές εμφανίζονται το ίδιο διάστημα κατά το οποίο αποκαλύφθηκε ότι ανώτερα στελέχη της CIA φέρεται πως «διόρθωσαν» πρόσφατα εκθέσεις αναλυτών των μυστικών υπηρεσιών για να ωραιοποιήσουν τα αποτελέσματα της αμερικανικής πολιτικής έναντι των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και να αποσιωπήσουν τα ισχνά αποτελέσματα των μέχρι σήμερα μυστικών επιχειρήσεων και αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Ο στρατηγός Όστιν κατέθεσε ακόμη στη Γερουσία ότι οι ΗΠΑ αναζητούν «καλύτερους τρόπους» για να πετύχουν την ανάπτυξη «συριακών δυνάμεων» κατά υποτίθεται των τζιχαντιστών προσθέτοντας εντούτοις ότι «θα χρειαστούν χρόνια» για να ηττηθεί το «Ισλαμικό Κράτος» και να αποκατασταθεί η σταθερότητα σε Συρία και Ιράκ.

Ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας, (Ρεπουμπλικάνος) Τζον Μακέιν γνωστός για το βρώμικο ρόλο σε Ουκρανία, Μέση Ανατολή και τις επαφές του με τζιχαντιστές του ΙΚ, αξιοποίησε την κατάθεση του στρατηγού για να υποστηρίξει πως «είναι απαραίτητη» η δημιουργία «ζωνών ασφαλείας» εντός του συριακού εδάφους τάχα για την προστασία προσφύγων και εκτοπισμένων αμάχων. Χρησιμοποίησε δηλαδή το επιχείρημα που χρησιμοποιεί η Τουρκία για την ανάπτυξη στρατευμάτων κατοχής στο βόρειο τμήμα της Συρίας…

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 683757Συνολικές αναγνώσεις:
  • 151Αναγνώσεις σήμερα:
  • 319420Συνολικοί επισκέπτες:
  • 102Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ