Κάλεσμα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες απευθύνει η ΕΕΔΔΑ



eeddaΚάλεσμα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος που διοργανώνει το ΠΑΜΕ απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΔΑ σημειώνει:

«Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης καταγγέλλει το συνεχιζόμενο έγκλημα κατά των μεταναστών και προσφύγων και τις πολιτικές που οδηγούν σε ολοένα αυξανόμενο αριθμό θυμάτων. Μετά το θάνατο του τρίχρονου Αϊλάν έχουν σημειωθεί δεκάδες πνιγμοί στη Μεσόγειο. 34 νεκροί έχουν καταγραφεί στο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, ανάμεσά τους 15 παιδιά. Νέο ναυάγιο σημειώθηκε στη Μυτιλήνη το Σάββατο 19/9 το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον πνιγμό ενός πεντάχρονου κοριτσιού. Την Κυριακή 20/9 ανατράπηκε πλαστική λέμβος και 24 άνθρωποι αγνοούνται. Ναυάγιο έγινε από την πλευρά της Τουρκίας με 13 νεκρούς και άλλους 13 αγνοούμενους μετανάστες και πρόσφυγες. Με τις καιρικές συνθήκες να χειροτερεύουν οι κίνδυνοι αυξάνουν δραματικά.

Σήμερα Τετάρτη ξεκινάει η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, που αποτελεί συνέχεια της έκτακτης Συνόδου Κορυφής τον Απρίλη, μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Λιβύης με περίπου 900 θύματα, που κατέληξε στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση, η οποία προώθησε παραπέρα τη διακηρυγμένη πολιτική των λεγόμενων έξυπνων συνόρων. Με αυτή την πολιτική η ΕΕ καλοδέχεται επιλεγμένο εργατικό δυναμικό κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων και οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής. Για όλους τους υπόλοιπους μετανάστες και πρόσφυγες το μέλλον είναι οι ταλαιπωρίες, η πείνα, η καταστολή, η προσβολή κάθε έννοιας ανθρώπινου δικαιώματος, οι πνιγμοί και ο θάνατος. Όπως είχαμε προειδοποιήσει, οι λεονταρισμοί της  ΕΕ για τους διακινητές ψυχών συνιστούν ένα απροκάλυπτο πρόσχημα και τα δουλεμπορικά κυκλώματα όχι μόνο δεν χτυπιούνται, αλλά αντίθετα γιγαντώνονται.

Από το Μάη εκδόθηκε η απόφαση 2015/778 για στρατιωτική επιχείρηση στη διαδρομή της Νότιας Κεντρικής Μεσογείου (EUNAVFOR). Το σχέδιο για τη Λιβύη είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνει σε κάποιο από τα τελευταία στάδιά του τη χρήση στρατιωτικής δύναμης μέσα στην ίδια την επικράτεια της Λιβύης. Όλα τα επεμβατικά σχέδια που απεργάζονται τα επιτελεία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών με πρόσχημα το Μεταναστευτικό (αφού η  ΚΠΑΑ ενσωματώνεται στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση) θα είναι καταστροφικά για τους λαούς της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στήριξε ενεργά την πολιτική της ΕΕ για τη μετανάστευση, όπως άλλωστε έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η συγκυβέρνηση ανέλαβε μεγάλες ευθύνες όχι μόνο με τη συμφωνία της στις επικίνδυνες αποφάσεις που λήφθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης, αποφάσεις που επιτείνουν το αδιέξοδο και εντείνουν την καταστολή, αλλά και με την επιχείρηση εξωραϊσμού και συγκάλυψής τους στο όνομα της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης». Τα ίδια θα κάνει και τώρα, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας.

Η ΕΕΔΔΑ χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης λαϊκών επιτροπών στα νησιά, μαζικών φορέων, σωματείων, συλλόγων σε όλη τη χώρα που δείχνουν έμπρακτα ποια είναι η διάθεση του λαού μας, κόντρα στο ρατσιστικό δηλητήριο που σπέρνουν επί χρόνια οι μηχανισμοί του συστήματος και συμβάλλει συνεχίζοντας την καμπάνια συλλογής υπογραφών για το έγκλημα κατά των μεταναστών και προσφύγων (http://www.eedda.gr/vote). Συμμετέχει και καλεί σε δυναμικό «παρών» στη σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 7 το απόγευμα για να απαιτήσουμε όλοι μαζί:

  • Επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διάσωση, υποδοχή, περίθαλψη και μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών. Να στηριχθούν με τον αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές. Έκτακτη χρηματοδότηση από τον ΟΗΕ και την ΕΕ.
  • Εξασφάλιση ανθρώπινων χώρων προσωρινής φιλοξενίας με δωρεάν και ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και νομική υποστήριξη με ευθύνη του κράτους.
  • Χορήγηση ασύλου και άλλων μορφών διεθνούς επικουρικής προστασίας στους πρόσφυγες που διώκονται στη χώρα τους και ευρύτερα σε όσους βρίσκονται σε κίνδυνο, με διαδικασίες γρήγορες και αξιόπιστες.
  • Χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους έχουν προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ και παραμένουν εγκλωβισμένοι εδώ εξαιτίας του «Δουβλίνου» και της Συνθήκης Σένγκεν. Κατάργηση και των δύο αυτών συμφωνιών.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.
  • Κλείσιμο των κέντρων κράτησης που εξακολουθούν να λειτουργούν, γκρέμισμα του Φράχτη στον Έβρο και απομάκρυνση του FRONTEX.
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αποδέσμευση της χώρας μας από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Η πραγματική αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος απαιτεί σύγκρουση με την ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλίων».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός