Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων – Κινητοποίηση στο Μετρό του Συντάγματος από το ΠΑΜΕ



μετρο μετρο1 pame-astikwn-sygkoinwniwn-syntagma-kinhtopoihsh-19Σε κινητοποίηση στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα προχώρησαν νωρίς το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Αστικών Συγκοινωνιών.

Σε μία συμβολική κίνηση έκλεισαν τα ακυρωτικά μηχανήματα και μοίρασαν στον κόσμο διακηρύξεις, καλώντας να μην δεχθούν τα μέτρα της κυβέρνησης να γίνουν οι συγκοινωνίες πιο ακριβές για τους ανθρώπους του μόχθου, του μεροκαματιάρη, του άνεργου, του φοιτητή.

Ξεδίπλωσαν πανό στις σκάλες του Μετρό που αναγράφει: «Όχι στις νέες αυξήσεις των εισιτηρίων, φθηνή συγκοινωνία για όλο το. λαό, δωρεάν για τους ανέργους».

Με κύριο αίτημα «Καμία αύξηση της τιμής του εισιτηρίου – Τώρα μείωση κατά 50%», απαίτησαν επίσης δωρεάν μετακίνηση ανέργων – φοιτητών – σπουδαστών – μαθητών – συνταξιούχων, να διαγραφούν και να μην πάνε στην εφορία τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί, άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη ασφάλιση και μισθολογικά δικαιώματα, άμεση επισκευή όλου του στόλου με έκτακτη κρατική επιχορήγηση, συγκοινωνία στην εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών με κρατική χρηματοδότηση στο 100% των λειτουργικών αναγκών».

Την ίδια στιγμή δυνάμεις του ΜΑΣ έκαναν εξόρμηση και ξεδίπλωσαν το δικό τους πανό στην αποβάθρα που γράφει «Όχι στην κατάργηση των πάσο, όχι στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων».

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν το λαό σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 12ης Νοέμβρη ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, συνταξιούχοι. Η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) με τα νέα μέτρα που ψήφισε στη Βουλή την Παρασκευή 16/10 για την «αναδιάρθρωση» των συγκοινωνιών βάζει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη σου.

Αυξάνει την τιμή του εισιτηρίου, δημιουργεί νέο διαζωνικό ηλεκτρονικό εισιτήριο που θα επιφέρει επιπλέον αύξηση, αφού η τιμή του θα εξαρτάται από την απόσταση που θα διανύεις για τη μετακίνησή σου, για τη δουλειά σου, για το σχολείο, για το πανεπιστήμιο, το νοσοκομείο.

Στα περιβόητα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου, είναι η μείωση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για την αστική συγκοινωνία.

Αυτό σημαίνει συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου, κατάργηση γραμμών και παραπέρα μείωση δρομολογίων, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση στη συχνότητα των δρομολογίων, κατάσταση που ήδη τη ζεις στην καθημερινότητά σου.

Οι συγκοινωνίες γίνονται ακόμα πιο ακριβές για τους ανθρώπους του μόχθου, τον μεροκαματιάρη, τον άνεργο, τον φοιτητή.

Προκλητικά υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν λεφτά για επισκευή, ανανέωση του στόλου και προσλήψεις προσωπικού, αλλά από την άλλη δίνουν εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξουν μπάρες σε όλο το σύστημα του ομίλου ΟΑΣΑ (ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΤΡΟΛΛΕΫ, ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ) και ειδική συγκοινωνιακή αστυνομία για να μην ξεφύγει κανείς από το δόκανο του «νόμου».

Απ’ τη μια μειώνουν μισθούς και συντάξεις και απ’ την άλλη χρυσοπληρώνουν για την εφαρμογή του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τσακίζοντας εσένα επιβάτη για να χρηματοδοτήσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους που λυμαίνονται χρόνια και χρόνια τον κόπο σου και τη δουλειά σου.

Έχουν γνώμονα την κερδοφορία τους και όχι τις ανάγκες μετακίνησης του λαού με φθηνή, συχνή, ασφαλή και αξιόπιστη συγκοινωνία.

Την κρίση και τα κέρδη τους τα πληρώνει πάντα ο λαός και όχι οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι πολυεθνικές που θησαύρισαν και εξακολουθούν να θησαυρίζουν στις πλάτες μας.

Αφήνουν τα λεωφορεία και τους συρμούς να σαπίζουν, την ώρα που κρατάνε τα ναυπηγεία κλειστά με χιλιάδες ανέργους που μπορούν και να φτιάξουν και να συντηρήσουν το συγκοινωνιακό στόλο.

Φίλε επιβάτη/-ισσα. Μην τους αφήσεις να αυξήσουν κι άλλο το εισιτήριο, να βάλουν μπάρες, να συρρικνώσουν το συγκοινωνιακό έργο.

Μη δεχτείς το παιδί σου να μην μπορεί να πάει στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο γιατί θα του καταργήσουν τη μειωμένη κάρτα (πάσο). Μη δεχτείς να ξεροσταλιάζει ο γέροντας πατέρας σου στη στάση για να πάει να γράψει φάρμακα περιμένοντας ένα λεωφορείο «φάντασμα».

Μην τους κάνεις το χατίρι να λένε ότι ο λαός ψήφισε για να παρθούν αυτά τα μέτρα που σε γονατίζουν.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. ΝΑ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

ΘΕΛΩ ΦΘΗΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ, ΣΥΧΝΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ – ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΜΑΘΗΤΕΣ – ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.

Επιβάτες και εργαζόμενοι στην αστική συγκοινωνία να απλώσουμε ΓΕΡΟ ΔΙΧΤΥ αντίστασης και αντεπίθεσης. Την ελπίδα που έταξαν την έκαναν ΛΕΠΙΔΑ. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε πράξη την ελπίδα με οργανωμένο αγώνα για καλύτερη ζωή.

Να παλέψουμε τώρα για:

  • Καμία αύξηση της τιμής του εισιτηρίου – Τώρα μείωση κατά 50%.

  • Δωρεάν μετακίνηση ανέργων – φοιτητών – σπουδαστών – μαθητών – συνταξιούχων.

  • Να διαγραφούν και να μην πάνε στην εφορία τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί.

  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη ασφάλιση και μισθολογικά δικαιώματα.

  • Άμεση επισκευή όλου του στόλου με έκτακτη κρατική επιχορήγηση.

  • Συγκοινωνία στην εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών με κρατική χρηματοδότηση στο 100% των λειτουργικών αναγκών».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός