Έργα και Ημέρες του Παλιού και Νέου Κυβερνητικού Συνδικαλισμού



ΓΡΑΝΑΖΙ ΠΑΜΕ ΛΟΓΟΤην ώρα που το ταξικό κίνημα, τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι δίνουμε τη μάχη για την οργάνωση της απάντησης και την αντεπίθεση της εργατικής τάξης μπροστά στην εντεινόμενη επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ε.Ε., παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός με νοθείες, Σωματεία σφραγίδες, με ανύπαρκτους ψηφοφόρους στις αρχαιρεσίες, χωρίς κατάλογο ψηφισάντων, μητρώα, διπλοψηφίες κλπ. βγάζουν αντιπροσώπους με στόχο να ελέγξουν το επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Σα να μη φτάνουν όλα αυτά προχωρούν σε έκτακτο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πτολεμαΐδας 19 και 20 Νοέμβρη. Ενάμιση χρόνο από το προηγούμενο που και εκείνο ήταν έκτακτο με στόχο τα «κουκιά». Το ίδιο κάνουν και στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης και στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας.

Βιομηχανία νόθων αντιπροσώπων προκειμένου να νοθεύσουν τη θέληση των εργαζομένων, τους συσχετισμούς σε βάρος του ταξικού κινήματος του ΠΑΜΕ.  Αυτό που τους ενώνει είναι να υπηρετούν την πολιτική που εξαθλιώνει την εργατική τάξη και φουσκώνει τα κέρδη της πλουτοκρατίας του κεφαλαίου.

Νέος και παλιός κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν ενδιαφέρεται γιατί γίνονται άμαζες γενικές συνελεύσεις, γιατί η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς βάζει  εμπόδια στη συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία την απεργία. Δεν ιδρώνει το αυτί τους που η συνδικαλιστική δράση στα εργοστάσια κοντεύει να βγει στη παρανομία.

Δεν τους αγγίζει το γεγονός ότι η εργατική τάξη περνάει τη πιο δύσκολη περίοδο τα τελευταία 60 χρόνια. Κλείνουν τα μάτια στα βάρβαρα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες.

Ο μεγάλος καημός τους είναι ο έλεγχος του εργατικού κινήματος για να ποδηγετήσουν την εργατική τάξη για να βάλουν στο γύψο το κίνημα, για να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να υποτάξουν την εργατική τάξη στη γραμμή του κεφαλαίου.

Είναι προκλητικοί, αδίστακτοι, επικίνδυνοι για την εργατική τάξη και το κίνημά της.

Αυτή η πρόκληση δεν θα περάσει έτσι. Τους προειδοποιούμε η υπομονή τελείωσε, καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Τις ευθύνες τους πρέπει να αναλάβουν και αυτοί που υποτίθεται επιτηρούν την νομιμότητα και βάζουν την υπογραφή τους σε νόθα πρακτικά αρχαιρεσιών που κλείνουν τα μάτια στις καραμπινάτες ατιμίες που γίνονται σε διάφορες αρχαιρεσίες σωματείων.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσει των εργαζομένων να μην ανεχθούν αυτήν την κατάσταση, να καταγγείλουν μαζικά τέτοια φαινόμενα, να στηρίξουν  και να συμπορευτούν με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ που είναι η απαντοχή των εργαζομένων .

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός