ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «REUTERS» Ισραηλινοί πιλότοι εκπαιδεύτηκαν με τη συνδρομή των S-300 στην Κρήτη



Η Ελλάδα βοήθησε το Ισραήλ να δοκιμάσει τρόπους αντιμετώπισης των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300, που έχει αναπτύξει η Ρωσία στη Μέση Ανατολή, ισχυρίζεται σε δημοσίευμα το πρακτορείο «Reuters», είδηση που διαψεύστηκε από το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, που επικαλείται στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές, ένα αντιαεροπορικό σύστημα S-300 που αγόρασε η Κύπρος πριν από 18 χρόνια και πλέον βρίσκεται στην Κρήτη, ενεργοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ανάμεσα στην ελληνική και την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, τον περασμένο Απρίλη – Μάη.

Η ενεργοποίηση του συστήματος επέτρεψε στα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη να ελέγξουν το σύστημα κλειδώματος στόχων του S-300, να συλλέξουν στοιχεία για το ραντάρ του, καθώς και να δοκιμάσουν πώς θα μπορούσε να «τυφλωθεί» ή να ξεγελαστεί.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η ελληνική διευκόλυνση έγινε έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, τουλάχιστον μία φορά κατά τον περασμένο χρόνο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ακόμα ότι οι ελληνικές και ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τα περί ενεργοποίησης των S-300, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων που διεξήχθησαν στην ανατολική Μεσόγειο εκείνο το διάστημα, καθώς και στις αντίστοιχες ασκήσεις το 2012 και το 2010.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός