ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ του ΠΑΜΕ Α/Σ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1

ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/Σ ΠΕΙΡΑΙΑ

1η ΜΑΗ 1886 – 1η ΜΑΗ 2016

Συνάδελφοι-σσες, 130 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη βαμμένη με το αίμα των εργατών, Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο. 130 χρόνια γεμάτα αγώνες και θυσίες της εργατικής τάξης προσπαθώντας να σπάσει τα δεσμά της σκλαβιάς και της εκμετάλλευσης  της από ένα βάρβαρο και σάπιο σύστημα που ονομάζεται καπιταλισμός. Σήμερα είναι όσο ποτέ άλλοτε, επίκαιρο το μήνυμα της 1ης Μάη του 1886. Ένα μήνυμα που βροντοφωνάζει: Όσο υπάρχουν καπιταλιστές, εκμεταλλευτές του ιδρώτα και της ζωής μας, τόσο πιο αποφασιστικά οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για να διεκδικήσουν το δικαίωμα σε μια περήφανη, αξιοπρεπή, ανθρώπινη ζωή.

Εμείς οι εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, ειδικά τα τελευταία των μνημονίων, τι σημαίνει φτωχοποίηση, εντατικοποίηση της εργασίας μας, αύξηση του εργάσιμου βίου μέχρι τη συνταξιοδότηση με συντάξεις πείνας, ενώ μας ετοιμάζουν περαιτέρω επιδείνωση της ζωής μας.

Γι ’αυτό την Κυριακή στις 8 του Μάη απεργούμε όλοι και παίρνουμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:00πμ στο Σύνταγμα, ώστε να τιμήσουμε τους νεκρούς-ήρωες της τάξης μας.

Ταυτόχρονα οργανώνουμε τη 48ωρη απεργία απέναντι στο νόμο-λαιμητόμο, στο νέο έγκλημα ενάντια στην ίδια τη ζωή μας.

Δεν παραιτούμαστε! Δεν λυγίζουμε!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Ζήτω η Εργατική Τάξη!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός