ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΔΑΣ-ΟΥΠΑΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΔΑΣ-ΟΥΠΑΕ

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2005

Συνάδελφοι

Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε όλοι μας μια κάμψη, έναν εφησυχασμό και ένα τέλμα στα δρώμενα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Πολλοί φιλοσοφούν , περισσότεροι απομακρύνονται απογοητευμένοι από αυτήν την αδιαφορία και τον συμβιβασμό μιας σειράς συνδικαλιστών και παρατάξεων που είτε συμφωνούν με την πολιτική της Κυβέρνησης και στηρίζουν τα μέτρα που παίρνει ενάντια στους εργαζόμενους , είτε μένουν παθητικά απέναντι σε αυτά τα προβλήματα, όπως Ανεργία, Συνθήκες Δουλειάς, Ωράριο, Ασφαλιστικό, Υγεία, Παιδεία και άλλα, με προεξέχουσα την τρομοκρατία από την πλευρά των εργοδοτών είτε ιδιώτες, είτε κράτος και πολλές φορές σκληρότερα, γιατί είναι του χεριού της οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργάνων, Εργατικά κέντρα, Γ.Σ.Ε.Ε.

Σύντομα θα πρέπει να εκπροσωπήσουμε τους συναδέλφους μας σε αυτά τα μεγάλα θέματα με πρώτο το Ασφαλιστικό- Συνταξιοδοτικό που ξανανοίγει η Κυβέρνηση της ΝΔ.

 • Η ΔΑΣ – ΟΥΠΑΕ με θέσεις -αρχές και προτάσεις που έχει καταθέσει κατά καιρούς και συμμετέχοντας μέσα από την συσπείρωση ταξικών εργατών του ΠΑΜΕ, θα αγωνιστεί για να ξαναβρούν τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι την παλιά τους δύναμη.
 • Αυτή την στάση της διεκδίκησης και του αγώνα έχουμε σαν πρώτα για την ΟΥΠΑΕ μαζικοποίηση και διεκδίκηση ΣΣΕ για όλα τα Συνδικάτα και όχι τον συμβιβασμό μέσα από τον Ο.Μ.Ε.Δ.
 • Μαζικοποίηση και αγώνα για να σπάσει η τρομοκρατία των εργοδοτών και ιδιαίτερα του Κράτους- εργοδότη.
 • Αγώνας πολύμορφος και δύσκολος απαιτείται για να κερδίσουμε το Ασφαλιστικό να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και τα φερέφωνά της να μας πάνε στα 65, υγεία για όλους δωρεάν σε κρατικά και σύγχρονα νοσοκομεία.Σύνταξη στα 55 για όλους στο Βαρύ Ανθυγιεινό.
 • Αγώνας ενωμένος σε μια γροθιά με επικεφαλής την Ομοσπονδία για πενθήμερη βδομάδα 35ωρου χωρίς να χαθούν κεκτημένα, μισθοί, ένσημα, κ.λ.π. Λογοδοτούμε σε χιλιάδες συναδέλφους , εργάτες και όχι στενά σε κομματικές εντολές, τώρα να πάρει πίσω η κυβέρνηση και αυτό το Νομοσχέδιο, κανένα διάλογο σε προτάσεις και Νόμους που ξεπουλάνε αυτά που κέρδισε η εργατική τάξη με αγώνες, θυσίες και αίμα.
 • Ναι σε διάλογο που καθορίζεται από τους εργάτες και διεκδικεί καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας. Στους συναδέλφους και τις οικογένειές τους , σ΄ αυτούς απολογούμαστε.

Τέρμα στις Σ.Σ.Ε του ΟΜΕΔ. Με μπροστάρη την Διοίκηση της ΟΥΠΑΕ, διεκδίκηση και υπογραφή ΣΣΕ σε επίπεδα τέτοια που θα εξασφαλίζουν και μισθούς και ωράρια και συνθήκες δουλειάς ανθρώπινες και όχι του περασμένου αιώνα.

 • Σε όλα τα παραπάνω και άλλα, η ΔΑΣ δίνει το χέρι σε κάθε ταξικό, συνεπή και αγωνιστή συνάδελφο να αγωνιστούμε μαζί και να κερδίσουμε ΜΑΖΙ.
 • Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμιά παράταξη κυβερνητική ή όχι να μας καθορίζει ο συμβιβασμός τους.
 • Σας καλούμε να στηρίξετε με την ψήφο σας την ΔΑΣ- ΟΥΠΑΕ.
 • Σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζί για να γίνει η ΟΥΠΑΕ αυτό που της αξίζει.
 • Μπροστάρης και συντονιστής των αγώνων της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα των συναδέλφων της Μεταφοράς σε όλη την Ελλάδα, είτε είναι Οργανισμοί των ΔΕΚΟ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΟΑΣΘ, είτε του μεσοβέζικου και καθαρά ιδιωτικού κεφαλαίου των ΚΤΕΛ, Φορτηγά, Ταξί, Πούλμαν και μια σειρά άλλοι συνάδελφοι, όπως Σταθμάρχες, Εκδότες, Δ.Υ, όλοι ανήκουν στην Μεταφορά, για όλους αυτούς πρέπει να ανησυχούμε και να αγωνιζόμαστε από τις θέσεις που μας δίνουν για να τους εκπροσωπούμε.

Συνάδελφοι

Για άλλη μια φορά σας καλούμε να κάνετε το πρώτο ΒΗΜΑ και με την ΨΗΦΟ σας να δώσετε την ΔΥΝΑΜΗ στην ΔΑΣ από καλύτερες θέσεις μαζί να αγωνιστεί για ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ, για τους συναδέλφους και τα παιδιά τους.

ΨΗΦΟ
ΣΤΗΝ ΔΑΣ-ΟΥΠΑΕ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός