NEW STAR: Αφιέρωμα στον Φριτζ Λανγκ στο Studio (TRAILER)



fritz-lang

Με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από το θάνατο του Φριτζ Λανγκ στις 5 Δεκέμβρη 1976, η New Star διοργανώνει αφιέρωμα στον Γερμανό εξπρεσιονιστή, στο STUDIO new star art cinema (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33 Πλ. Αμερικής, Τηλ. 210-8640054, Parking διαθέσιμο κάτω από τον κινηματογράφο) από την Κυριακή 4 έως την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη, με τέσσερις από τις πλέον χαρακτηριστικές δημιουργίες του:
«Και οι Δήμιοι Πεθαίνουν!» (1943) , την Κυριακή 4 Δεκέμβρη στις 22.00. (Δείτε εδώ το Trailer και διαβάστε εδώ για την ταινία)
«Metropolis» (1927) Την Δευτέρα 5 Δεκέμβρη στις 22.00. (Δείτε εδώ το Trailer και διαβάστε εδώ για την ταινία)
«Η Σκύλα» (1945) Την Τρίτη 6 Δεκέμβρη στις 22.00. (Δείτε εδώ το Trailer και διαβάστε εδώ για την ταινία)
«Μ, ο Δράκος του Ντίσελντορφ» (1931) την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη στις 22.00. (Δείτε εδώ το Trailer και διαβάστε εδώ για την ταινία)
O Φριτζ Λανγκ γεννήθηκε στη Βιέννη, το 1890. Από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες της κινηματογραφικής ιστορίας, υπήρξε (μαζί με τον Φρίντριχ Βίλχελμ Μούρναου) ο βασικός εκπρόσωπος του γερμανικού εξπρεσιονισμού. Το Ινστιτούτο Βρετανικού Κινηματογράφου του έδωσε μάλιστα το χαρακτηρισμό «Άρχοντας του Σκότους», για τα σκοτεινά εξπρεσιονιστικά του αριστουργήματα και τα εντυπωσιακά του φιλμ νουάρ ενώ λατρεύτηκε και από τους κριτικούς του Cahiers du cinema, τους δημιουργούς της Nouvelle Vague.
Είχε τη φήμη τελειομανούς και δύσκολου χαρακτήρα. Κάθε μια από τις ταινίες του αυτές είχαν και ειδικό βάρος για τον παγκόσμιο κινηματογράφο.
Το 1933 οι ναζί ανέλαβαν την εξουσία και ο Λανγκ χώρισε από την Harbou, η οποία είχε γίνει στο μεταξύ οπαδός των ναζί. Ο υπουργός προπαγάνδας των ναζί, Γιόζεφ Γκέμπελς, εντυπωσιασμένος από τη δύναμη του κινηματογράφου του Λανγκ, του πρόσφερε τη θέση του διευθυντή του Γερμανικού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου. Όμως, ο Λανγκ, που ήταν αντίθετος με τους ναζί, αρνήθηκε και το έσκασε από τη Γερμανία και πήγε στο Παρίσι. Το 1936 μετακόμισε στην Αμερική, κλείνοντας συμβόλαιο με την MGM, και απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα.
Εισιτήριο 7.00 ευρώ. Παιδικό – Φοιτητικό/άνω των 65 και Εκπαιδευτικοί/Ατέλεια/Στρατιωτικό 5.00 ευρώ. Για ανέργους 3.00 κάθε ημέρα. Οικογενειακό πακέτο τριών ατόμων 10.00 ευρώ. Κάθε Δευτέρα τα δύο άτομα 7,00 ευρώ, κάθε Τρίτη – Τετάρτη 5.00 ευρώ.  

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός