ΠΑΜΕ: Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας για τις ομαδικές απολύσεις και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου



Από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Υπ. Εργασίας για τις ομαδικές απολύσειςΠαράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Δεκέμβρη συνδικάτα, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία, όπως τονίζουν, οδηγεί στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

Όπως τόνισαν, με την κινητοποίηση αυτή έδωσαν μια πρώτη αγωνιστική απάντηση στο στημένο παιχνίδι ΕΕ – κυβέρνησης που δίνουν «δώρο Χριστουγέννων» στο ΣΕΒ και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Η αναμενόμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου προαναγγέλλει την εξέλιξη της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, με πρώτο επεισόδιο την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Αντιπροσωπεία των συνδικάτων συναντήθηκε με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσίογλου για να καταγγείλει τις αντεργατικές μεθοδεύσεις.

Μετά τη συνάντηση ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών – Ιματισμού – Δέρματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν από λίγες μέρες η υπουργός Εργασίας απελευθερώνοντας τα δουλεμπορικά γραφεία έστειλε τη νεολαία στα δίχτυα τους, που σημαίνει ανασφάλιστη, απλήρωτη, ευέλικτη εργασία. Εργασία σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας. Σήμερα, αποδεχόμενη την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο όνομα της αξιολόγησης, ουσιαστικά αποδέχεται τις απολύσεις. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει αξιολόγηση για τους εργαζόμενους. Είναι οι πάγιες απαιτήσεις των βιομηχάνων, των επιχειρηματικών ομίλων. Αξιολόγηση σημαίνει απολύσεις, υποκατώτατος μισθός, χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας. Καλούμε τους εργαζόμενους να μη αποδεχθούν, να μη συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση. Σε συνέχεια της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη, να δυναμώσει η οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στα συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ. Τις επόμενες ημέρες να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους ότι αυτό το χριστουγεννιάτικο δώρο της ΕΕ και της κυβέρνησης στην εργοδοσία πρέπει να πάρει απάντηση. Η υπόθεση είναι στα χέρια των εργαζομένων».

Τα μέλη των συνδικάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, κρατούσαν σημαίες του ΠΑΜΕ φωνάζοντας συνθήματα με ντουντούκα, ενώ στο πανό τους αναγραφόταν: «Κλιμακώνουμε την πάλη μας. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει. Να σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς»

http://www.902.gr

 

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός