Π.Α.ΜΕ: Με αφορμή την απαγόρευση κινητοποίησης του Συνδικάτου Μεταφορών «NAKLIYAT Is»



Τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία ενάντια στα συνδικάτα της Τουρκίας καταγγέλλει το ΠΑΜΕ με αφορμή την απαγόρευση κινητοποίησης του Συνδικάτου Μεταφορών.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κλιμάκωση του αυταρχισμού και των τρομοκρατικών πρακτικών εναντίον των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Τουρκίας.

Τελευταίο παράδειγμα των εκφοβιστικών και αντεργατικών πρακτικών της κυβέρνησης της Τουρκίας ενάντια στους εργαζόμενους είναι η απαγόρευση κινητοποίησης του Συνδικάτου Μεταφορών «NAKLIYAT Is» με αίτημα την αύξηση του βασικού μισθού. Στην προσπάθεια του Συνδικάτου να πραγματοποιήσει την κινητοποίησή του, παρά την απαγόρευση, βρέθηκε αντιμέτωπο με πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις, οχήματα και κλούβες των ΜΑΤ, που περικύκλωσαν τα γραφεία του.

Οι πολυεθνικές και οι βιομήχανοι της Τουρκίας κερδίζουν αμύθητα κέρδη από τη δουλειά των Τούρκων εργατών. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι αξιοποιούν τις εξελίξεις για επιβάλλουν τη θέληση τους και να αυξήσουν τα κέρδη τους, απαγορεύοντας κάθε εργατική διεκδίκηση και αγώνα.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο Συνδικάτο «NAKLIYAT Is», τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Τουρκίας που συνεχίζουν τον αγώνα τους κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Καταγγέλλουμε τις αντεργατικές πρακτικές και τους εκφοβισμούς της τουρκικής κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, ενάντια στους εργάτες και το λαό της Τουρκίας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός