Πρόσφυγες και μετανάστες στο έλεος του χιονιά !



Τραγική είναι η κατάσταση που βιώνουν εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στον καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο.  Για δεύτερη μέρα επικρατούν πολικές θερμοκρασίες και πλέον το χιόνι που σκέπασε τις σκηνές έχει μετατραπεί σε πάγο. 

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αφέθηκαν στο έλεος του χιονιά από τον κρατικό μηχανισμό, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό εδώ και μέρες ότι θα ερχόταν κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ έχει στήσει δύο μεγάλες σκηνές για τους πλέον ευάλωτους όπως τα γυναικόπαιδα, στις οποίες λειτουργεί ένα σύστημα θέρμανσης. Οι υπόλοιποι πρόσφυγες και μετανάστες είναι αναγκασμένοι να ζουν σε καλοκαιρινές σκηνές που έχουν σκεπαστεί από το χιόνι και τον πάγο.

Στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν καίνε ότι βρίσκουν, αλλά οι υπαίθριες φωτιές δεν μπορούν να τους ανακουφίσουν από το ψύχος. Μάλιστα ήδη έχουν αρχίσει να προσέρχονται στα ιατρεία ασθενείς με πόνους στους μύες και στα κόκαλα λόγω της παγωνιάς.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός