ΚΑΤΑΡ: Αυξάνεται ο αριθμός νεκρών εργατών στο βωμό του Μουντιάλ 2022



Ένας ακόμη εργάτης έχασε την ζωή του στα έργα για το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ ανεβάζοντας κι άλλο την σχετική «μαύρη λίστα» με θανάτους εργατών στην συγκεκριμένη χώρα οι περισσότεροι εκ των οποίων οφείλονται στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις πρόκειται για 40χρονο Βρετανό που εργαζόταν στα έργα ανακαίνισης του Εθνικού Σταδίου του Κατάρ «Khalifa» ωστόσο δεν υπήρξε ενημέρωση για τις συνθήκες του περιστατικού. Στην ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται ότι σε «ευθέτω χρόνω θα γνωστοποιηθούν λεπτομέρειες μετά από έρευνα που θα διεξαχθεί».

Έλλειψη μέτρων ασφάλειας, συνθήκες διαβίωσης που θυμίζουν σκλαβιά απειλές από μεγαλοεργολάβους και πολυεθνικές είναι μόνο μερικά απ τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν την καθημερινή εικόνα όσων εργάζονται στα έργα της συγκεκριμένης διοργάνωσης με την μεγαλύτερη πλειοψηφία να είναι ξένοι προερχόμενοι από χώρες της Ασίας. Μάλιστα όπως έχει αποδειχθεί εξαιτίας αυτού το γεγονότος οι συγκεκριμένοι τυγχάνουν μεγαλύτερης εκμετάλλευσης από τους υπεύθυνους με περιπτώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας να αφορούν παρακράτηση διαβατηρίων και εγγράφων απειλών για απέλαση κ.ά.

Σημειώνεται ότι παρά τον μεγάλο αριθμό νεκρών εργατών και τις πολλές καταγγελίες που έχουν γίνει, η ΦΙΦΑ διοργανώτρια αρχή του Μουντιάλ έχει αποφύγει μέχρις στιγμής να πάρει σαφή θέση και κυρίως μέτρα για την κατάσταση. Κυρίως επιφανειακά έχουν αντιμετωπίσει το όλο θέμα και οι αρμόδιες αρχές του Κατάρ.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός