Κινέζικη Όπερα στην Πάτρα, στις 25 ΓενάρηΜία ιδιαίτερα ξεχωριστή παράσταση θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, την Τετάρτη 25 Γενάρη στις 8.30 το βράδυ, όπου η Κοινωφελής Επιχείρηση Πατρινό Καρναβάλι και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων παρουσιάζουν την «Zhejίang Wu Ορerα» από την Κίνα.

Στην Αχαϊκή πρωτεύουσα θα φιλοξενηθεί αυτό ο μοναδικός Θίασος ο οποίος ιδρύθηκε το 1956 και από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, έχει συγκεντρώσει πάνω από 800 οπερατικά έργα και 3.000 τραγούδια και μουσικές.

Οι μάσκες προσώπου και τα σχέδια των κοστουμιών αποτελούν έργα τέχνης ενώ από την «Wu όπερα» έχουν επίσης ταξινομηθεί – αρχειοθετηθεί και πολύτιμα αρχεία της συγκεκριμένης μορφής τέχνης.

O Θίασος θεωρείται ένα από τους βασικούς θιάσους της κινεζικής τοπικής όπερας και έχει εμφανιστεί στο Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 2016, για το νέο έτος.

Η «Zhejίang Wu Opera» Κέντρο Ερευνών περιλαμβάνει πάνω από 120 ερμηνευτές, συμπεριλαμβανομένων 19 εθνικών εκτελεστών στην Κίνα. Ο Θίασος έχει περιοδεύσει επίσης σε περισσότερες από 30 χώρες στην Ασία, την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αμερική και τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός