ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ «ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΣΕ VODAFONE»: Με παρέμβαση της πλειοψηφίας του σωματείου δεν έγινε η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση



Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου

Τη μη πραγματοποίηση της προγραμματισμένης για τις 31 Γενάρη εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων «Vodafone – Πάναφον», μετά από παρέμβαση της πλειοψηφίας του Σωματείου, καταγγέλλει η παράταξη της «Ταξικής Ενότητας ΠΑΣΕ Vodafone».

Οι ταξικές δυνάμεις στην ανακοίνωση – καταγγελία μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Δυστυχώς η παρουσία 100 εργαζομένων του ομίλου δεν ήταν αρκετή για να πραγματοποιηθεί γιατί η θέση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν ότι:

– Η ΓΣ, η οποία είναι το ανώτερο όργανο οποιουδήποτε σωματείου υπάρχει στον κόσμο, δεν έχει δικαίωμα να εγκρίνει νέα μέλη.

– Γιατί δεν αρκούσε για την απαρτία η παρουσία των 100 εργαζομένων τη στιγμή που τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Σωματείου μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

– Δεν έδιναν το δικαίωμα στη ΓΣ να ορίσει τα θέματα που θα συζητήσει.

Η ΓΣ τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, παρά το γεγονός ότι μεγάλη πλειοψηφία των παρόντων παρέμειναν στο χώρο από τις 6 μέχρι τις 9 το βράδυ.

Ο πρόεδρος και η γραμματέας του Σωματείου έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διαλύσουν τους 100 συναδέλφους που μαζεύτηκαν εκεί! Έδωσαν εντολή στους security να μην επιτρέψουν την είσοδο στο κτίριο στους εργαζόμενους που είχαν έρθει για τη Συνέλευση εάν πριν δεν έδιναν άδεια οι ίδιοι. Αρνούνταν να φέρουν τη λίστα του μητρώου μελών για να ελεγχθούν τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη».

Και σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης οι ταξικές δυνάμεις υπογραμμίζουν:

«Καλούμε τους εργαζόμενους του Ομίλου να συμβάλουν στην προσπάθεια που κάνουμε για ένα Σωματείο που θα συσπειρώνει και θα παλεύει πραγματικά κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, κόντρα στο χτύπημα των δικαιωμάτων μας. Που θα εμπνέει τους εργαζόμενους να μπουν στον αγώνα και να διεκδικήσουν τη λύση κάθε μικρού και μεγάλου προβλήματος, θα διεκδικεί την ανάκτηση των απωλειών και το σύνολο των δικαιωμάτων μας με βάση τις δικές μας ανάγκες.

Καλούμε τους εργαζόμενους που ήρθαν στη Συνέλευση να μην απογοητευτούν, να ξανάρθουν και να επιβάλουν τη θέληση της πλειοψηφίας.

Καλούμε τους υπόλοιπους συναδέλφους που δεν είναι ακόμη μέλη του Σωματείου να έρθουν, να γραφτούν και να πούνε τη γνώμη τους. Να συμμετέχουν στη ζωή και τη δράση του Σωματείου για να μη συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα».

(Ολόκληρη η ανακοίνωση στο συνημμένο).

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

 Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός