ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ-ΟΑΣΑ



ΔΑΣ - ΟΑΣΑ

Αθήνα 21/02/2011

Συνάδελφοι – σσες,

Με αφορμή τις εξελίξεις στον Κλάδο, η Δ.Α.Σ. έκανε αυτό που είχε υποχρέωση ως παράταξη, που μάχεται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, που θέλουν φτηνούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα από τη μία και συγκοινωνία ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα από την άλλη.

Συνεχώς, με ανακοινώσεις, με τοποθετήσεις στα Δ.Σ., με τα στελέχη της στους χώρους δουλειάς προειδοποίησε για τον χαρακτήρα και τις συνέπειες των εξελίξεων.
Πήρε θέση ενάντια στη σύμβαση με επιχειρήματα, ενώ είναι η μόνη παράταξη, η οποία πρότεινε πλαίσιο διεκδίκησης για σύμβαση, με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες.

ΑΠΟΡΡΙΨΑΜΕ τον νέο αντιδραστικό Κανονισμό Προσωπικού στο σύνολό του, αλλά ταυτόχρονα αναδείξαμε τις ιδιαίτερα επικίνδυνες διατάξεις του και πού αυτές οδηγούν.
ΚΑΛΕΣΑΜΕ σωματεία, επιτροπές ανέργων, λαϊκές επιτροπές, άλλους φορείς σε κοινή πάλη, με κοινά αιτήματα για τη συγκοινωνία, αιτήματα που ενισχύουν την ικανότητά μας να αντιπαλέψουμε τη μείωση συγκοινωνιακού έργου, απολύσεις, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, που είναι προ των πυλών.
ΣΥΜΒΑΛΛΑΜΕ στον βαθμό που μπορούμε στην καλύτερη ενημέρωση για όλα όσα μας αφορούν.

Δυστυχώς όμως για τον Κλάδο, τη στιγμή που η Δ.Α.Σ. επικεντρώνει τη δράση της σε αμιγώς εργασιακά, συνδικαλιστικά θέματα, δέχεται επίθεση από συνδικαλίζοντες του facebook, που στην προσπάθειά
τους να κρύψουν τη δική τους συμβολή στον εκφυλισμό του εργατικού κινήματος, προσπαθούν να ταυτίσουν τη Δ.Α.Σ. με την ΠΑΣΚΕ, κάνοντας λόγο για κοινή γραμμή Κιούση – Σκούλου, με αφορμή όσα ειπώθηκαν στο
Δ.Σ. στις 6 Φεβρουαρίου, με θέμα την εκκίνηση δικαστικής διαδικασίας προκειμένου να γίνει Γεν. Συνέλευση.

Η θέση της Δ.Α.Σ. για τη σύγκλιση Γεν. Συνέλευσης είναι απόλυτα ξεκαθαρισμένη:

ΖΗΤΗΣΑΜΕ επανειλλημένα να πάμε σε Γ.Σ. προκειμένου να πάρουμε αποφάσεις, τόσο για πλαίσιο διεκδίκησης, όσο και για σχεδιασμό δράσης ενάντια σε ενδεχόμενες απολύσεις.
• ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ σε όλα τα Δ.Σ. το αίτημα για Γεν. Συνέλευση που υπέβαλλαν οι εργαζόμενοι με τις υπογραφές τους, με την επισήμανση ότι πρώτο θέμα να είναι οι εξελίξεις στον Κλάδο και δεύτερο η διαχείριση του Κ.Ε.Α. Ο εκπρόσωπος Π. Σκοκέας επέμενε η συνέλευση να γίνει με μόνο θέμα το Κ.Ε.Α. και τα πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον Κλάδο σε επόμενη συνέλευση…
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την προσφυγή στα δικαστήρια, υπέρ της οποίας πρωτοστάτησε ο συνδυασμός «ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ», γιατί βάζει έναν θεσμό που είναι στην υπηρεσία της κυβέρνησης να λύσει συνδικαλιστικές διαφορές.

 

Ποιά δικαιοσύνη;
Αυτή που βγάζει σχεδόν όλες τις απεργίες παράνομες;

Ποιά δικαιοσύνη;
Αυτή που καθημερινά διώκει πρωτοπόρους εργάτες με εξοντωτικές ποινές, γιατί αγωνίζονται!
Που στήνει φάμπρικα αγροτοδικείων και μαθητοδικείων κάθε φορά που σηκώνεται εκεί το κίνημα!

Η αποκάλυψη της τυχοδιωκτικής ενέργειας δικαστικής προσφυγής, προκάλεσε την από facebook επίθεση του συνάδελφου Καραπιπεράκη, στελέχους του συνδυασμού «ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ»,συνδυασμού που σε κάθε ανακοίνωσή του κάνει αναφορά στη νομιμότητα και στη διασάλευσή της.

Τους νόμους όμως τους παραγγέλνουν στις κυβερνήσεις τους οι καπιταλιστές για να νομιμοποιούν την εξουσία τους πάνω στους λαούς.
Οι νόμοι είναι αντεργατικοί, έτσι κι αλλιώς. Κανένα συμφέρον για το κίνημα να τους επικαλείται.
Το κίνημα παλεύει για να καταργήσει νόμους.
Με τη δική τους λογική, νόμοι είναι και οι ν. 3920, ν. 3833, ν. 3845, ν. 4024, ν. 4046…
Να τους υπερασπιστούμε;

Οι εργαζόμενοι λύνουν ζητήματα συνδικαλιστικής γραμμής μέσα στην καθημερινή διαπάλη και τριβή,αποδυναμώνοντας δυνάμεις συμβιβασμένες, εργοδοτικές, κυβερνητικές, εκφυλιστικές.
Έτσι ανεβαίνει το κίνημα, γίνονται συνελεύσεις, ακόμη και κόντρα σε πλειοψηφίες, όχι βάζοντας τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
Για να πετύχουν όμως αυτό, χρειάζονται θέσεις που να αμφισβητούν τη στάση των πλειοψηφιών ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και να εναντιώνονται στην εργοδοσία, κάτι που δεν έχουν.
Όλο το διάστημα που διήρκεσε η διαπραγμάτευση, η Δ.Α.Σ. ζητούσε συνέλευση για να αποφασί
σει ο Κλάδος πλαίσιο διεκδίκησης Σ.Σ.Ε., ενώ αυτοί τους βοήθησαν στρέφοντας το ενδιαφέρον γύρω απ’ το αν υπάρχουν τα χρήματα του Κ.Ε.Α., καθώς και για την αυτοδιαχείρισή του.
Και τώρα, τους καταγγέλουν τάχα ότι είναι μνημονιακοί με τη βούλα!!!

Ποιά είναι όμως η δική τους πρόταση για Σ.Σ.Ε.; Δεν την έχουν πει ποτέ στον Κλάδο!!!
Συμφωνούν, αφού είναι αντιμνημονιακοί ―όπως λένε― με την πάλη ενάντια στους νόμους του μνημονίου, που πετσόκοψαν τους μισθούς μας;
Θέτουν ως βάση διαπραγμάτευσης τα μισθολόγιά μας που είχαμε στις 31/12/2009 πριν τις περικοπές,όπως προτείνει η Δ.Α.Σ.;
Πλαίσιο που για να ικανοποιηθεί, προϋποθέτει ρήξη και σύγκρουση με την κυβέρνηση;

Αν είχαν τέτοια γραμμή σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική, δεν θα γίνονταν αρωγοί της πλειοψηφίας «κάνοντας σημαία» τα οικονομικά του Συνδικάτου, υπονοώντας ατασθαλίες (εμείς λέμε να διερευνηθεί το αν
υπάρχουν), την ώρα που στο τελευταίο οικονομικό Δ.Σ. ο εκπρόσωπός τους ψήφισε λευκό, αλλά θα οργανώναν τη δράση με το μόνο πλαίσιο που αντιτίθεται σε μνημόνια, Τρόικα, κυβερνητικούς σχεδιασμούς και επιχειρηματικά συμφέροντα που ορέγονται τον χώρο της Συγκοινωνίας.
Γι’ αυτό και επιτίθεται το στέλεχός τους στο facebook.

Γιατί έστω και με αργό και βασανιστικό τρόπο, οι εργαζόμενοι βγάζουν συμπεράσματα για το ποιοί και με ποιό τρόπο προσπαθούν να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς.

Με αγωνιστικούς ταξικούς χαιρετισμούς
ΔΑΣ ΟΑΣΑ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός