ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Αγωνιστική υποδοχή στον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων από το ΠΑΜΕ (ΦΩΤΟ)



Πηγή φωτό: «cretalive.gr»

Πηγή φωτό: «cretalive.gr»
Αγωνιστικά υποδέχθηκαν τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσο Πετρόπουλο, οι εργαζόμενοι της πόλης, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ για κινητοποίηση έξω από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπου ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων ήταν ο κεντρικός ομιλητής εκδήλωσης που διοργάνωσαν τα τρία Επιμελητήρια του Ηρακλείου με αντικείμενο τον ΕΦΚΑ και το νέο Ασφαλιστικό.

Οι εργαζόμενοι φώναζαν συνθήματα ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Μάλιστα οι διαδηλωτές κατόρθωσαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε στηθεί γύρω από το Επιμελητήριο και να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου, όπου βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη η ομιλία του υφυπουργού. Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων «ΠΑΓΝΗ» και στέλεχος του ΠΑΜΕ, Δημήτρης Βρύσαλης, κατήγγειλε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, καθώς στο όνομα της δεύτερης αξιολόγησης και της περίφημης ανάπτυξης σφαγιάζονται εργατικά λαϊκά δικαιώματα, τσακίζονται οι συντάξεις, είναι απλήρωτοι εργαζόμενοι με μπλοκάκια σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και αλλού. Αυτή η πολιτική δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να τρομοκρατεί εργάτες. Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση, η εργοδοσία και το κεφάλαιο θα βρίσκει το ταξικό κίνημα μπροστά τους μέχρι να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Στη συνέχεια, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποχώρησαν οργανωμένα και έκαναν πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου. Επόμενος σταθμός θα είναι το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός