Πωλήθηκε η «Opel» στην «Peugeot»



Ο γαλλικός όμιλος «PSA Peugeot Citroen» αγόρασε από τη «General Motors» την αυτοκινητοβιομηχανία «Opel», με την τιμή αγοράς να φτάνει τα 1,3 δισ. ευρώ, ενώ οι διαδικασίες της εξαγοράς αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων «dpa», η αυτοκινητοβιομηχανία «PSA», η οποία παράγει ήδη τις μάρκες «Peugeot», «Citroen» και «DS», επιθυμεί με αυτήν την κίνηση να ανέλθει στη δεύτερη θέση της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας μετά τη «Volkswagen».

Στη Γερμανία η «Opel» απασχολεί 19.000 εργαζόμενους, οι θέσεις των οποίων «προστατεύονται» με σχετικό νόμο μέχρι το τέλος του 2018, και σε επτά ευρωπαϊκές χώρες ο αριθμός των εργαζομένων της εταιρείας φτάνει τις 38.000. Το μέλλον για τους εργαζόμενους είναι δυσοίωνο, καθώς ο επικεφαλής της «PSA» έχει διατυπώσει την άποψη πως η «Opel» θα πρέπει να προχωρήσει σε διαδικασίες «εξυγίανσης». Πέρσι η «PSA» είχε κέρδη 1,7 δισ. ευρώ, έχοντας προχωρήσει ήδη σε ένα εντατικό πρόγραμμα «εξυγίανσης» και μείωσης προσωπικού.

 www.rizospastis.g

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός