ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Εργατικό ατύχημα με χειριστή γερανού εγκλωβισμένο σε όρυγμα βάθους 25 μέτρων



Εργατικό ατύχημα μέσα στο εργοτάξιο του Μετρό, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, στην οδό Αιγαίου, σημειώθηκε στις 5.20 το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μάρτη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια εργασιών ο γερανός, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα να πέσει μέσα σε όρυγμα, βάθους περίπου 25 μέτρων και να εγκλωβιστεί ο χειριστής του, ο οποίος φέρεται να είναι ιδιοκτήτης του γερανού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτοκινούμενος γερανός πήγε να σηκώσει έναν τροχήλατο γερανό («παπαγάλος») που βρίσκονταν σε βάθος περίπου 20 μέτρων. Για άγνωστο λόγο, ο γερανός ανατράπηκε, έπεσε μέσα στο όρυγμα και το κουβούκλιο όπου βρίσκονταν ο χειριστής έγινε σμπαράλια.

Την επιχείρηση συνδράμουν και δυο άλλα γερανοφόρα οχήματα για να απομακρύνουν τον ανατραπέντα γερανό.

Άνδρες της Πυροσβεστικής επιχειρούν για τον εντοπισμό και την ανάσυρση του χειριστή, ενώ στο σημείο έσπευσε και κλιμάκιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης και του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτοκινούμενος γερανός πήγε να σηκώσει έναν τροχήλατο γερανό (παπαγάλος) που βρίσκονταν σε βάθος περίπου 20 μέτρων. Για άγνωστο λόγο, ο γερανός ανατράπηκε, έπεσε μέσα στο όρυγμα και το κουβούκλιο όπου βρίσκονταν ο χειριστής έγινε σμπαράλια.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης θα απαντήσουν με απεργία την Τρίτη 14 Μάρτη στην πολιτική που θυσιάζει τη ζωή τους στο βωμό των κερδών της εργοδοσίας.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, προκήρυξε απεργία για την Τρίτη και καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ., στο εργοτάξιο του Μετρό στην Αγίας Σοφίας, απαιτώντας να σταματήσει το έγκλημα σε βάρος της ζωής των εργατών που συντελείται εξαιτίας της απουσίας μέτρων ασφάλειας της εργασίας.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Γιώργος Παπαεπαμεινώνδας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι από καθαρή τύχη δεν καταπλακώθηκαν και άλλοι εργάτες, καθώς την ώρα της ανατροπής του γερανού εντός του εργοταξίου βρίσκονταν αρκετοί, που ευτυχώς πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν έγκαιρα από το σημείο. Κατήγγειλε για μια ακόμη φορά την έλλειψη μέτρων ασφάλειας στα εργοτάξια του Μετρό στο όνομα της εντατικοποίησης της εργασίας και στο βωμό του κέρδους. Υπενθύμισε ότι πρόσφατα σημειώθηκε άλλο ατύχημα στο εργοτάξιο του Σταθμού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν έσπασε βίντσι που κρατούσε βαρούλκο, ωστόσο ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός