Κάλεσμα της επιτροπής Α/Σ Πειραιά του ΠΑΜΕ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo

ΚΑΛΕΣΜΑ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α/Σ ΠΕΙΡΑΙΑ του ΠΑΜΕ

Συνάδελφοι,-σσες, η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και η αξιωματική αντιπολίτευση (ΝΔ), το τελευταίο διάστημα έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα κοροϊδίας και εξαπάτησης της εργατικής τάξης και του φτωχού λαού της χώρας μας, με επίκεντρο το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης του τρίτου μνημονίου που ψήφισαν όλα μαζί τα αστικά κόμματα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι διαπραγματεύονται σκληρά για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Στην ουσία όμως έχει συμφωνήσει σε όλα τα βάρβαρα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που θερίζουν μισθούς,  συντάξεις και εργατικά δικαιώματα ενώ αυξάνουν τη κερδοφορία και την ασυδοσία των εφοπλιστών και των τραπεζιτών. Άλλωστε, αυτά είναι τα μέτρα που προτείνει συχνά-πυκνά και ο ΣΕΒ.

Για το μόνο που νοιάζεται η κυβέρνηση είναι το πως θα περάσει αυτά τα μέτρα χωρίς μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις.

Από την άλλη πλευρά η ΝΔ βιάζεται και κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης ενώ διατυμπανίζει ότι αν βρεθεί αυτή στη διακυβέρνηση της χώρας θα επιταχύνει όλες τις αντεργατικές-αντιλαϊκές διαδικασίες ώστε η καπιταλιστική κερδοφορία να εκτιναχθεί.

Στο πλευρό των κομμάτων του κεφαλαίου και της εργοδοσίας βρίσκονται και οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες τόσο γενικότερα όσο και στο κλάδο που με τον τρόπο τους σιγοντάρουν, ώστε να γίνει συνείδηση στους εργαζόμενους πως δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος. Γι’ αυτό απαξιώνουν τους αγώνες ακόμα και όταν παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής, Γι’ αυτό συμβάλλουν στο χαμήλωμα του πήχη, στο δεν γίνεται τίποτε, να γιατί τηρούν στάση «αναμονής», δηλαδή στάση άνευ όρων παράδοσης των εργαζομένων.

Συνάδελφοι-σσες η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες ειδικότερα, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από το κλείσιμο όχι μόνο της 2ης αλλά και οποιασδήποτε αξιολόγησης.

Αντίθετα έχουν να χάσουν πολλά.                 

Οι εργαζόμενοι και ο φτωχός λαός, είναι φανερό πια πως έχουν δύο επιλογές. Ή θα υποταχθούν ή θα αγωνιστούν οργανωμένα και θα περάσουν στην αντεπίθεση.

Σε εσένα συνάδελφε, το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα για ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ. Μην τους αφήνεις άλλο να σου ποδοπατάνε τη ζωή.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός