Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς



ολα τα ΜΜΜΓια άλλη μια φορά οι πλειοψηφίες στα σωματεία εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες εμποδίζουν τη συμμετοχή του κλάδου στη μεθαυριανή πανεργατική απεργία, παίρνοντας αποφάσεις για στάσεις εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό στο μετρό και στον ηλεκτρικό αποφασίστηκε να γίνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 4 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας. Στα τρόλεϊ θα γίνει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8.30 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Στα λεωφορεία η στάση εργασίας θα γίνει επίσης από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας και επιπλέον θα γίνουν στάσεις εργασίας αύριο 11 το πρωί έως τις 4 μεσημέρι και την Πέμπτη 18 Μάη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Στα τραμ δεν είχε ληφθεί κάποια απόφαση μέχρι και σήμερα το απόγευμα.

Σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» ΟΑΣΑ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) καταγγέλλει τις πλειοψηφίες των σωματείων της ΟΣΥ (οδικές συγκοινωνίες) που «με νύχια και με δόντια κάνουν ό,τι μπορούν να μην υπάρξει αγωνιστική απάντηση του κλάδου».

Ακόμα για τη στάση των πλειοψηφιών στη ΣΤΑΣΥ (μέσα σταθερής τροχιάς) ο Σταύρος Κατσιγιάννης, μέλος του ΔΣ του ΣΕΛΜΑ και της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, επισημαίνει: «Αφουγκραζόμενες οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, στα σωματεία «Ένωση» στον ΗΣΑΠ και ΣΕΛΜΑ στο μετρό, την ανάγκη για στήριξη των κυβερνητικών επιλογών στο νέο κύμα αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων ακόμα μια φορά τορπιλίζουν την 24ωρη πανελλαδική απεργία στο όνομα τάχα της μεταφοράς των απεργών στις συγκεντρώσεις. Ο ισχυρισμός τους είναι προκλητικός και ανυπόστατος γιατί η επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας κατά πρώτο λόγο κρίνεται στο να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς. Αν ενδιαφέρονταν πραγματικά για τη μεταφορά των απεργών τότε θα αποδέχονταν σχέδιο της ΔΑΣ για συγκεκριμένα απεργιακά δρομολόγια. Οι συνάδελφοι να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική, στον παλιό και νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό συμμετέχοντας με 24ωρη απεργία στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός