Διήμερο Βαλκανικής Αντιιμπεριαλιστικής Αντιπολεμικής Δράσης Συνδικάτων: «Πατριωτισμός το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού»,



«Χιλιάδες εργαζόμενοι, νέες και νέοι, συνταξιούχοι, ελευθεροεπαγγελματίες, γυναίκες από όλη τη χώρα διαδήλωσαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη έξω από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο», επισημαίνει το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όπως τονίζει: «Η τωρινή ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump», τα πλοία του θανάτου »USS Mesa Verde» και το »USNS Trenton», που αλωνίζουν στο Αιγαίο, οι ασκήσεις και οι ΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί σε όλη την Ευρώπη που αναπτύσσονται πάνω στους οξυμένους ανταγωνισμούς και της εμπλοκής μεγάλων χωρών για την υπεράσπιση των συμφερόντων μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, πρέπει να συναντήσουν τη λαϊκή απάντηση τόσο στη χώρα μας όσο και ευρύτερα.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας! Όπου πηγαίνει σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους εργαζόμενους άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους, χωρίς αφεντικά. Δε βάζουμε τα συμφέροντα μας, τη ζωή μας κάτω από την ξένη σημαία της πλουτοκρατίας των χωρών μας και των συμμάχων τους. Υψώνουμε ψηλά τη σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Παλεύουμε ενάντια στους άδικους πολέμους, για την εξάλειψη των αιτιών που τους προκαλούν, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη!

Το Διήμερο Βαλκανικής Αντιιμπεριαλιστικής Αντιπολεμικής Δράσης Συνδικάτων, συνεχίστηκε σήμερα Κυριακή 25 Ιούνη, με την πραγματοποίηση Διεθνούς Συνάντησης Συνδικάτων και Συνδικαλιστών από τα Βαλκάνια και τις χώρες της ευρύτερης περιοχής, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης». 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός