Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Καμιά υποταγή στις Αυταπάτες που σπέρνει η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



Digital CameraΣτο σύνταγμα χθές 9 Νοέμβρη διαδήλωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι ενάντια στο νέο πακέτο αντεργατικών μέτρων που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ .

Οι κοκορομαχίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ στη βουλή δεν τους εμπόδισαν να βάλουν την υπογραφή τους στην κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών φαρδιά πλατιά, λίγο πριν ξεκινήσει το συλλαλητήριο.

Η απαίτηση του ΣΕΒ ικανοποιήθηκε ταχύτατα ,κι η εξέλιξη αυτή αφορά όλους τους κλάδους, καθώς αποτελεί προμήνυμα για όσα αναμένεται να ακολουθήσουν.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  έδωσαν δυναμικό παρόν με το πανό που έγραφε ‘ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ Σ.Σ.Ε – ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ» .

Η νέα επίθεση που ενορχηστρώνεται απο το κεφάλαιο και εκτελείται απο το πολιτικό προσωπικό ανάμεσα στα άλλα ,επιχειρεί να πλήξει  τις συλλογικές ελευθερίες και τη συνδικαλιστική δράση, κι αυτό γιατί η αστική τάξη φοβάται. Τρέμει την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, τρέμει τους μελλοντικούς αγώνες . Αγώνες που αναμφισβήτητα θα οργανωθούν και θα αναπτυχθούν απο τους εργαζόμενους. Το οργανωμένο , το αποφασισμένο, το ταξικό κίνημα  που διεκδικεί την κάλυψη των συγχρονων αναγκών, που διεκδικεί την καλυτέρευση συνθηκών εργασίας και της ζωής των εργαζομένων , τους φοβίζει. Τους φοβίζει  η Απεργία γι αυτό επιδιώκουν την απαγόρευση της.

ΔΕΝ  ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ...«Όπλο των εργατών η απεργία, δεν το παραδίδουμε στην εργοδοσία»

Το μύνημα αγωνιστικής απάντησης στην αντεργατική επίθεση που ξεδιπλώνεται στάλθηκε απο το Π.Α.ΜΕ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην υποταχτούν στις αυταπάτες που σπέρνει η Συγκυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου. Να μην ανεχτούν να ματώνουν για τα κέρδη των καπιταλιστών.  Να οργανωθούν και να παλέψουν μαζί με το Π.Α.ΜΕ να ανοίξουμε το δρόμο των διεκδικήσεων.


Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός