ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ Ετοιμάζονται να σφίξουν τον κλοιό για τη λαϊκή κατοικία



Έτοιμη να «τρέξει» τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, ανάμεσά τους τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, εμφανίζεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δ. Λιάκος και ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φρ. Κουτεντάκης είχαν τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, ενόψει της επιστροφής τους στην Αθήνα στις 27 Νοέμβρη.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29 Νοέμβρη. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει μέτρα καταστολής των κινητοποιήσεων που γίνονται για την προστασία της λαϊκής στέγης.

Ενισχύεται η καταστολή

Το μεσημέρι υπήρξε συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου, Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή και Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα με εκπροσώπους των συμβολαιογράφων.

«Ως προς το ζήτημα της ασφάλειας των συμβολαιογράφων και της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών, προωθείται νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα», αναφέρεται σε κυβερνητική ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι ετοιμάζεται η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για να χτυπηθούν οι κινητοποιήσεις.

Προς αυτή την κατεύθυνση, συμφωνήθηκε η σύσταση «ομάδας εργασίας» με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου και των συναρμόδιων υπουργείων, η οποία «θα υποβάλει προτάσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών».

Ρευστότητα για το κεφάλαιο

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων του PSI με νέους τίτλους.

Οι ιδιώτες ομολογιούχοι καλούνται να ανταλλάξουν περίπου 20 σειρές ομολόγων με πέντε νέους τίτλους. Τα νέα ομόλογα θα έχουν λήξεις στα 5, 10, 15, 17 και 25 χρόνια. Το σύνολο των ομολόγων που θα ανταλλαγούν υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε περίπου 29 δισ. ευρώ.

«Κάνουμε την απαραίτητη δουλειά για να διασφαλίσουμε τις απαραίτητες συνθήκες ρευστότητας για τις μελλοντικές εξόδους στην αγορά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός