ΠΑΜΕ Δυναμική απάντηση στην ποινικοποίηση της δράσης ενάντια στους πλειστηριασμούς (VIDEO – ΦΩΤΟ)



https://youtu.be/VX5fqsy_LKc

«Των εργατών τα σπίτια δεν παραχωρούμε, όσο κι αν χτυπάτε δεν υποχωρούμε». Μήνυμα προς την κυβέρνηση και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που βλέπουν στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας μια ευκαιρία να αυξήσουν τα κέρδη τους, πως θα τους βρίσκουν μπροστά τους, έστειλαν εργαζόμενοι, σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Καλώντας σε οργάνωση και αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και έκαναν πορεία μέχρι τη Βουλή,

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. (Δείτε εδώ την δήλωσή του)

«Τώρα σου δίνουν μέρισμα κι αύριο σου παίρνουν το διαμέρισμα», φώναξαν σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές, σχολιάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης που από τη μια επιδεικνύει τα ψίχουλα του «κοινωνικού μερίσματος» ως φιλολαϊκό μέτρο, ενώ την ίδια στιγμή προτάσσει το μαστίγιο των αυτεπάγγελτων διώξεων ενάντια στις κινητοποιήσεις που υπερασπίζονται τη λαϊκή κατοικία.

Μάλιστα, ενδεικτικό του αυταρχικού κατηφόρου της κυβέρνησης είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης των εργαζομένων στο Σύνταγμα, άνδρες των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο να εμποδίσουν τη διέλευση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και της συνοδείας του, καθώς και βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ο Βάλσαμος Συρίγος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, κατήγγειλε την κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού από την κυβέρνηση, που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.

http://https://youtu.be/NVNRt5NwdvA

Όπως τόνισε, οι συμφωνίες κυριών που κάνει υποτίθεται η κυβέρνηση με τις τράπεζες είναι κούφια λόγια και ξεκαθάρισε πως οι πλειστηριασμοί ενάντια στη λαϊκή κατοικία θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο στα Ειρηνοδικεια αλλά και σε κάθε γειτονιά τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές. Το σύνθημα «»Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» μπορεί να αξιοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως όχημα για να τον διευκολύνει να καταλάβει τα κυβερνητικά έδρανα, σχολίασε ο Β. Συρίγος, τόνισε όμως πως το ταξικό κίνημα εννοεί τα λόγια του. Τέλος, κάλεσε σε ετοιμότητα για απεργιακή απάντηση στο νομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που έχει έτοιμο η κυβέρνηση στο συρτάρι και από μέρα σε μέρα μπορεί να φέρει για ψήφιση στη Βουλή.

 
1 / 14

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός