Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΠΑΜΕ Συγκεντρώσεις σήμερα ενάντια στους πλειστηριασμούς



Σε συγκεντρώσεις σήμερα Τετάρτη 10 Γενάρη στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας καλεί το ΠΑΜΕ, που εντάσσονται στις καθημερινές κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που εμπεριέχονται στο πολυνομοσχέδιο.  

Στην Αττική το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 3.30 μ.μ. στα Ειρηνοδικεία Αθήνας (Κυρίλλου Λουκάρεως 14), Κορωπίου, Νίκαιας (Ερμού 6 και Π. Τσαλδάρη), Πειραιά (Νικήτα 12).

Στη Θεσσαλονίκη η κινητοποίηση θα γίνει στις 3.30 μ.μ., με συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης (Δικαστικό Μέγαρο).

Στα Γιάννενα το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 3 μ.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια.

Στην Καρδίτσα τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Οικοδόμων καλούν στις 3 μ.μ. στο Ειρηνοδικείο.

Στη Λαμία το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 3.30 μ.μ. στο Ειρηνοδικείο.

Στη Λάρισα το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 3.30 μ.μ. στα Δικαστήρια

Στα Τρίκαλα στις 3.30 μ.μ. στα Δικαστήρια

Στη Χαλκίδα πρωτοβάθμια Σωματεία καλούν στις 3.30 μ.μ. στο Ειρηνοδικείο (Π. Βαρατάση 25).

Το ΠΑΜΕ απαιτεί: Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, καμία κατάσχεση. Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης βάζει παραπέρα στο στόχαστρό της τη λαϊκή κατοικία. Η λαϊκή οικογένεια εκτός των τοκογλύφων τραπεζιτών και των φαντς που ετοιμάζονται μέσα από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να αρπάξουν τα σπίτια, θα έρχεται αντιμέτωπη και με το κράτος που βάζει στο στόχαστρό του τη λαϊκή στέγη για χρέη προς το Δημόσιο. Είναι ένα ακόμα κυβερνητικό βήμα πίεσης και εκβιασμού προς το λαό που αδυνατεί να πληρώσει τη φοροληστεία που του γίνεται με έμμεσους και άμεσους φόρους. Τα 104 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών και η συνεχής άνοδός τους δείχνει την αδυναμία στην οποία έχει περιέλθει ο λαός, που στα χρόνια της κρίσης είχε να αντιμετωπίσει την ανεργία, τη μείωση των μισθών, την υποαπασχόληση, με ταυτόχρονη φοροεπιδρομή.

Αυτά τα στοιχεία, τα οποία φόρεσαν στο λαό τη θηλιά του χρέους, είναι αποτέλεσμα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, είναι στοιχεία τα οποία θα συνεχίζονται και στη φάση ανάπτυξης. Η εξασφάλιση «ευκαιριών» για μεγάλα κέρδη στους «επενδυτές», που υπόσχεται ο πρωθυπουργός, σημαίνει φοροληστεία για το λαό, φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο. Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση προχωράει στην κατάσχεση κατοικιών, αφού πρώτα πήρε μέτρα καταστολής με την άθλια τροπολογία για την αυτεπάγγελτη δίωξη ενάντια σε όποιον αντιστέκεται στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Η προπαγάνδα περί μπαταξήδων και μεγαλοοφειλετών, που γίνεται από την κυβέρνηση, είναι για να σηκώσει κουρνιαχτό γιατί στην πραγματικότητα τους μεγαλοοφειλέτες τους έχουν υπό την προστασία τους, γιατί συνήθως είναι «υγιείς» επιχειρηματίες, στους οποίους χαρίζουν τα χρέη για να προχωρήσουν τις «επενδύσεις».

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό σε ένταση της πάλης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Ο κάθε χώρος εργασίας, η κάθε γειτονιά να γίνουν σημεία αντίστασης και οργάνωσης. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και κράτους.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκεντρώσεις την Τετάρτη 10 Γενάρη στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας.

Στην Αττική στις 3.30 μ.μ. στα Ειρηνοδικεία Αθήνας (Κυρίλλου Λουκάρεως 14), Νίκαιας, (Ερμού 6 και Π. Τσαλδάρη), Πειραιά (Νικήτα 12) και στην απεργία την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Απαιτούμε: Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, καμία κατάσχεση. Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 798757Συνολικές αναγνώσεις:
  • 197Αναγνώσεις σήμερα:
  • 369103Συνολικοί επισκέπτες:
  • 144Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕ



Ακουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ