ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Αυξήσεις στα μεροκάματα έφεραν οι αγώνες των εργαζομένων



Αυξήσεις στα μεροκάματα των οικοδόμων που δουλεύουν στον κατασκευαστικό όμιλο «Ακτωρ» έφεραν οι δεκάδες κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν στα εργοτάξια όλο το προηγούμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον κατασκευαστικό όμιλο, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και την Ομοσπονδία Οικοδόμων, κατέληξαν σε αυξήσεις σε όλους τους οικοδόμους της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα. Η αύξηση θα ανέρχεται σε 15% για όσους αμείβονται με μεροκάματα έως 40 ευρώ, 10% για όσους παίρνουν από 41 ευρώ έως 55 ευρώ και 5% για όσους παίρνουν από 56 ευρώ και πάνω. Τα προαναφερόμενα μεροκάματα θα δίνονται στο 7ωρο.

Οπως υπενθυμίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων, οι αυξήσεις στα μεροκάματα είναι ένα πρώτο αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στα εργοτάξια, με στάσεις εργασίας, απεργίες, συσκέψεις και συνελεύσεις των εργαζομένων. «Τίποτα δε μας χαρίζεται. Ολα κατακτιούνται με αγώνες», τονίζει το Συνδικάτο. Απευθύνει κάλεσμα συνέχισης του αγώνα «για να μπορέσουμε να πάρουμε αυξήσεις σε όλους τους εργολάβους και όλες τις εταιρείες του κλάδου». Παράλληλα, υπενθυμίζει πως στόχος της αγωνιστικής δράσης που συνεχίζεται είναι «να υπογράψουμε σύμβαση σε κάθε εργοτάξιο, σε κάθε χώρο δουλειάς και τέλος, παναττική, έτσι ώστε να αποσπάσουμε ένα κομμάτι από τον κλεμμένο μας ιδρώτα».

«Ολοι μαζί οργανωμένοι, συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο και στην Ομοσπονδία μας, σαν μια γροθιά, μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη, είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου, που τον καρπώνονται μια χούφτα παράσιτα», καταλήγει το Συνδικάτο.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός