Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Συμβιβασμός και υποταγή από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕΠρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων των Συνδικάτων, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών με αιχμή την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις και τους πλειστηριασμούς που απειλούν τις εργατικές κατοικίες, κατέθεσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ την Παρασκευή 2 Φλεβάρη.

Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ κατέθεσε πρόταση για Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία μέσα στο Μάρτη, όχι ως μια ντουφεκιά, αλλά ως βήμα κλιμάκωσης για το επόμενο πιο δυνατό βήμα. Οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελούν την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ, ενιαία, με κοινή γλώσσα και βηματισμό απέρριψαν αυτές τις προτάσεις, δίνοντας έμμεσα και άμεσα μία ακόμα χείρα βοηθείας στη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου και στην κυβερνητική πολιτική, μιλώντας γενικά και αόριστα για κινητοποιήσεις στο μέλλον. (Διαβάστε παρακάτω όλη την ανακοίνωση)

Στην παρέμβαση της ΔΑΣ στο Γενικό Συμβούλιο, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ υπογράμμισε ότι «η εργατική τάξη δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. (…) Η υπεράσπιση της ζωής, των εργατικών δικαιωμάτων, η οργάνωση της πάλης για την αντεπίθεση της εργατικής τάξης βρίσκεται στα χέρια όσων πιστεύουν ότι η κατάσταση δεν πρέπει να μείνει έτσι. Μια κατάσταση που δυσφημεί την έννοια Συνδικάτο στα μάτια των εργαζομένων που θέλουν αποκούμπι απέναντι στην επίθεση που δέχονται». Απευθυνόμενος στις παρατάξεις της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ, σημείωσε πως με τη στάση τους απέναντι στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος «αποδείξατε ότι είχατε ενιαία γραμμή απέναντι στη θέληση Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και εργαζομένων να δώσουν απεργιακή, οργανωμένη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και είχατε συμφωνήσει να μην κουνηθεί τίποτε, να περάσουν τα μέτρα στα μουγκά, πράγμα που ήθελε η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο». (Δείτε στο κεντρικό βίντεο την ομιλία)

Στις τοποθετήσεις τους οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν το ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. (Δείτε εδώ βίντεο)

Την ίδια ώρα, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο της συνεδρίασης, διατρανώνοντας την απαίτησή τους για: «Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά» και καταγγέλλοντας: «Η ΓΣΕΕ δεν είναι των εργατών, είναι της κυβέρνησης και των εργοδοτών». (Δείτε εδώ βίντεο)

Συμβιβασμός και υποταγή από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

Στελέχη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, με τις τοποθετήσεις τους, επιβεβαίωσαν ότι είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με την εργοδοσία και την κυβέρνηση. Όχι μόνο αρνήθηκαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργιακή κινητοποίηση, αλλά ξεδίπλωσαν και όλες τις αντιδραστικές θεωρίες τους περί «αναποτελεσματικότητας των αγώνων», ενώ για ξεκάρφωμα παρέπεμψαν, γενικώς και αορίστως, σε κάποια «μέρα πανεθνικής δράσης» στο μέλλον…

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, αναφερόμενος στην πρόταση για απεργία, ισχυρίστηκε ότι «έχει φάει τα ψωμιά του αυτός ο τύπος κινητοποιήσεων. Πρέπει να ψάξουμε να βρούμε κάτι διαφορετικό. (…) Χωρίς το άγχος για συγκεκριμένη ημερομηνία απεργιακής κινητοποίησης, να οργανώσουμε καμπάνια για πανεθνική μέρα δράσης και διαμαρτυρίας μαζί με ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια, μαζί με τις οργανώσεις της «κοινωνίας των πολιτών»». Το πραγματικό «άγχος» τους, βέβαια, είναι να συνεχίσουν τον απεργοσπαστικό τους ρόλο, να κάνουν την εργατική τάξη ουρά τμημάτων του κεφαλαίου, κάτω από αυτήν την ομπρέλα της «κοινωνίας των πολιτών».

Ενισχύοντας τη γνωστή άποψη περί αναποτελεσματικότητας των αγώνων και απατώντας στην πρόταση του ΠΑΜΕ για πάλη για τον κατώτερο μισθό, πρόβαλε το γνωστό ισχυρισμό πως «δεν έχουμε τη δυνατότητα μέσω της ΕΓΣΣΕ, μας έχει αφαιρεθεί…». Για να συμπληρώσει στην ίδια γραμμή των προφάσεων και της καλλιέργειας μοιρολατρίας, πως «ακόμα και αν είχαμε τέτοια δυνατότητα, κανένας εργοδότης δεν πρόκειται να υπογράψει..»!

Τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ έσπευσε να συνδράμει ο επικεφαλής του ΜΕΤΑ Θ. Βασιλόπουλος -η παράταξη του οποίου αιτήθηκε και μπήκε ξανά στο προεδρείο της ΓΣΕΕ-, ο οποίος ως σύγχρονη μοιρολογίστρα, ανέλαβε να απαριθμήσει τις… «ήττες του συνδικαλιστικού κινήματος». «Όταν βγαίνεις συνέχεια με απεργίες και δεν έχεις αποτέλεσμα αυτές εκφυλίζονται…», αποφάνθηκε… εκ μέρους των δυνάμεων που κάνουν ό,τι μπορούν για τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος! Αντίστοιχα, εμφανίστηκε δήθεν να αναρωτιέται: «Υπάρχει περίπτωση να κάνουμε απεργία και να επιστρέψει η ΕΓΣΣΕ;», Για να εισπράξει την ικανοποίηση του προέδρου της ΓΣΕΕ, ο οποίος επικροτώντας συμπλήρωσε: «Δεν θα κάνουμε αυτό που κάνει το ΠΑΜΕ!»…

Στην ίδια γραμμή και ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ Ν. Κιουτσούκης, σε ρόλο… ειδικού κοινωνιολόγου, μίλησε για την «απαξίωση των Συνδικάτων» και «τη φθίνουσα πορεία τους», σε αντίθεση με τους «ανεξάρτητους» φορείς, που οργανώνουν τα επιτυχημένα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία! Ταυτόχρονα, όπως και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, επιτέθηκε στο ΠΑΜΕ για τις παρεμβάσεις του ενάντια στον εκφυλισμό και τις νοθείες που στήνει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός σε μια σειρά Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, καταλογίζοντάς του ότι προσφεύγει «στην αστική δικαιοσύνη».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 798781Συνολικές αναγνώσεις:
  • 5Αναγνώσεις σήμερα:
  • 369114Συνολικοί επισκέπτες:
  • 2Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ