«Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία» βροντοφώναξαν μπροστά στο «Υπουργείο Πλειστηριασμών, Φοροληστείας και Χαρατσιών» (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία» διαδήλωσαν στο Σύνταγμα, στο υπουργείο Οικονομικών, Σωματεία και Συνδικάτα, ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Μαζί τους διαδήλωσαν Ενώσεις και Σωματεία αυτοαπασχολουμένων, νέοι και γυναίκες.

 

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, να πληρώσει τώρα η πλουτοκρατία», «Κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος, όλοι στον αγώνα, κανείς συμβιβασμός» και  «Των εργατών τα σπίτια δεν παραχωρούμε, όσο κι αν χτυπάτε δεν υποχωρούμε» αντιδρούν στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών. Σε μια συμβολική κίνηση οι διαδηλωτές μετονόμασαν το υπουργείο Οικονομικών σε «υπουργείο πλειστηριασμών, φοροληστείας και χαρατσιών».

Οι προσυγκεντρώσεις είχαν οριστεί στις πλατείες Κάνιγγος, Ομονοίας και Εθνικής Αντίστασης, οι οποίες ενώθηκαν σε μια πορεία και οι διαδηλωτές, μέσω της οδού Σταδίου, πορεύτηκαν προς το υπουργείο Οικονομικών. «Οργάνωση και αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ανέγραφε το κεντρικό πανό στην κεφαλή της πορείας με υπογραφή ΠΑΜΕ.

«Κυβέρνηση, τραπεζίτες, δανειστές λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί αυτό που λέμε λαϊκή κατοικία είναι κατάκτηση των εργατικών – λαϊκών αγώνων και δεν είμαστε διατεθειμένοι να το παραδώσουμε στα νύχια των τοκογλύφων, των φίλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ούτε φυσικά στον συλλογικό καπιταλιστή, το κράτος» τόνισε ο Βάλσαμος Συρίγος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου από τη συγκέντρωση, προσθέτοντας «θα συνεχίσουμε τη μάχη σε κάθε ειρηνοδικείο, σε κάθε συμβολαιογραφείο, σε κάθε γειτονιά» (δείτε εδώ video και διαβάστε εδώ αναλυτικά).

«Η απαράδεκτη θεσμοθέτηση της δυνατότητας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακόμα και για 500 ευρώ προς το Δημόσιο από 1η Μαΐου, αποτελεί νέο εφιάλτη για τους πάνω από 500 χιλιάδες οφειλέτες του πρώην ΟΑΕΕ, τους χιλιάδες που χρωστούν στην εφορία», σημείωσε ο Θανάσης Καλαμπαλίκης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), προσθέτοντας πως«το γεγονός ότι κυριολεκτικά για μία δόση στο ταμείο και μία δόση στην εφορία δεν διστάζουν να μας απειλήσουν ότι μπορεί και να πετάξουν τα παιδιά μας στο δρόμο, αποδεικνύει το πόσο βάρβαρη παραμένει η πολιτική τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους» (δείτε εδώ video και διαβάστε εδώ αναλυτικά).

«Η κυβέρνηση που νομοθέτησε και θέτει σε εφαρμογή τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, για να βάλει στο χέρι τη λαϊκή κατοικία προς όφελος των τραπεζιτών, σηκώνει κουρνιαχτό με τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση του “μεγάλου” σκανδάλου ΝΟΒΑΡΤΙΣ, προβάλλει τη δήθεν σύγκρουσή της με τα μεγάλα συμφέροντα» τόνισε στην ομιλία της η Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο. Και πρόσθεσε ότι «έχουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, τη ζωή μας, το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία με αξιοπρεπείς όρους και συνθήκες. Την ανάγκη μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους και στο πλαίσιο αυτό φάρμακο που θα διατίθεται δωρεάν σε όσους το χρειάζονται» (δείτε εδώ video και διαβάστε εδώ  αναλυτικά).

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που προχωρά ακάθεκτη στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, στην αρπαγή της περιουσίας του εργαζόμενου, του άνεργου, του χαμηλοσυνταξιούχου, της λαϊκής οικογένειας, την ίδια στιγμή που οι μεγαλοεπιχειρηματίες για μια ακόμη φορά ξεφεύγουν αξιοποιώντας τους νόμους του συστήματος. Κατήγγειλαν την πολιτική τους που τσακίζει τα λαϊκά εισοδήματα. Τονίζουν ότι οι πλειστηριασμοί έχουν στόχο τη λαϊκή περιουσία, το βιος που με κόπο απέκτησε ο εργάτης πληρώνοντας δυο και τρεις φορές τους τραπεζίτες για ένα κεραμίδι.

Απαιτούν: Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πάγωμα χρεών για ανέργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων. Διαγραφή δανείων ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς. Όχι στη φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

 
 
1 / 18
 
 
 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός