Πόλο γυναικών: Η ομάδα του Ολυμπιακού κατέκτησε το φετινό LEN Trophy



 

 

 

 

 

 

 

 

Με ένα… παλικαρίσιο γκολ της Αυστραλέζας Νοξ (έχοντας δυο αντίπαλες πάνω της) 23» πριν το φινάλε ο Ολυμπιακός στο τελικό του φετινού LEN Trophy γυναικών επικράτησε της οικοδέσποινας του φάιναλ φορ Φιρένζε με 10-9 κατακτώντας το τρόπαιο. Αυτός είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού ενώ το συγκεκριμένο τρόπαιο έρχεται στην Ελλάδα για τρίτη φορά μετά τις ανάλογες επιτυχίες της Βουλιαγμένης (2003) και του Εθνικού (2010). Μάλιστα στην ίδια πόλη ο Ολυμπιακός πριν έξι χρόνια είχε φθάσει πάλι σε αντίστοιχο τελικό χάνοντας όμως το Κύπελλο από τη Ρόμα.

 

Ο φετινός τελικός ήταν αμφίρροπος με εναλλαγές στο σκορ και μεγάλη ένταση στις προσπάθειες των παικτριών. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι πως η διεθνής περιφερειακή της ελληνικής ομάδας Άλκηστη Αβραμίδου αγωνίστηκε στο παιχνίδι με δυο σπασμένα δάκτυλα από την αρχή του αγώνα το οποίο διαπιστώθηκε μετά το τέλος του όταν και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Φλωρεντίας. Πάντως ο Ολυμπιακός που κατάφερε να προηγηθεί 2 φόρες με διαφορά δυο γκολ (5-3, 9-7) στον αγώνα έχει παράπονα από την διαιτησία.

 

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-4, 1-2, 4-3

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Ελ. Πλευρίτου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 4, Αβραμίδου, Καλογεράκου, Μαργ. Πλευρίτου 2, Νιαρχάκου, Μπούικα 2, Βασιλακοπούλου, Νοξ 2, Σταματοπούλου.

 

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: Λάβι, Μότα 2, Φερίνι, Κολαιότσο, Σετόντσε, Λάπι, Μπαρτολίνι 4, Μάσι, Ρεπέτο 1, Ολίμπι, Τζιάκι 1ι, Κρέγκ 1.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός