ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων στα 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ στον ΟΑΣΑ



Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Ο Αγώνας που κάναμε μέχρι τώρα είχε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Δώσαμε τη μάχη να μη γίνουμε ελεγκτές και τη κερδίσαμε. Η ανακοίνωση που μοιράστηκε στο επιβατικό κοινό και στους εργαζόμενους είχε θετική απήχηση. Επίσης η συμβολή της επιτροπής υπήρξε σημαντική για να πετύχουμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας και να περαστούν οι εισφορές στο ΙΚΑ. Υπάρχουν όμως συνάδελφοί μας στα ίδια προγράμματα που ούτε έχουν πληρωθεί ούτε έχουν περαστεί οι εισφορές τους.
Μετά τις πρώτες αυτές κατακτήσεις βγαίνει το συμπέρασμα ότι μόνο μέσα από τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα οι εργαζόμενοι μπορούν να ασκούν αποτελεσματικά πίεση προς την εργοδοσία, να ξεπερνούν εμπόδια, να κερδίζονται οι αγώνες τους, να βρίσκουν το δίκιο τους, να λύνονται τα προβλήματά τους και όχι με ατομικές και μεμονωμένες πρακτικές.
Με δέλεαρ τη μονιμότητα η εργοδοσία επιτίθεται στις συνειδήσεις των εργαζομένων και με το »καρότο» και με το »μαστίγιο». Δηλαδή από τη μια έκανε γνωστοποίηση για την προκήρυξη μόνιμων θέσεων στη ΣΤΑΣΥ και από την άλλη έσπερνε εκφοβισμό »αν δεν είσαστε καλά φρόνιμα παιδιά». Θεωρούμε καθήκον να γνωστοποιήσουμε στους συναδέλφους τα εξής όσον αφορά στη συγκεκριμένη προκήρυξη: Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής προκήρυξη αλλά και να υπάρξει ο αριθμός τον θέσεων θα είναι ελάχιστος σε σχέση με τον αριθμό τον άνεργων και δεν θα αφορούν εμάς Γι’ αυτό καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν στους όποιους σαθρούς εκβιασμούς και υποσχεσιολογίες να συσπειρωθούν γύρω από την επιτροπή και να τη δυναμώσουν για διεύρυνση των κατακτήσεων και για την επίλυση προβλημάτων όπως: το πρόβλημα των συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής. Πολλοί συνάδελφοί μας στην κυριολεξία εργάζονται μέσα στον δρόμο χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας και υγιεινής και εκτεθειμένοι σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
Ας παραδειγματιστούμε και από το κάρπισμα του αγώνα των συναδέλφων μας στον ΟΤΑ πάντα δίπλα στο πλευρό του συνδικάτου. Ο αγώνας όμως δεν σταματάει εδώ αλλά συνεχίζουμε από κοινού με τους συναδέλφους μας στα πεντάμηνα (περιφέρεια και δήμους) και με τους μόνιμους εργαζόμενους με διάφορες μορφές πάλης για μια ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τα παιδιά μας και όχι για μερική δουλειά και μερική ζωή. Σύγχρονοι σκλάβοι δεν θα γίνουμε γιατί:
Τα πεντάμηνα προγράμματα ήρθαν όχι για να φύγουν αλλά για να μείνουν με ότι συνεπάγεται αυτό για τους εργαζόμενους συνολικά:

– Ανακύκλωση της ανεργίας
– Ελαστικές σχέσεις εργασίας
– Φθηνούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα
– Μισθούς σε επίπεδα μαθητείας

                                                    ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

– Μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα για όλους τους …εργαζόμενους
– Δικαίωμα ασθένειας
– Δικαίωμα κανονικής άδειας βάσει του νόμου 33/02 2004 (αναλογία 2 μέρες το …μήνα)
– Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ μετά τη λήξη του προγράμματος
– Δωρεάν μετακίνηση στους άνεργους, φοιτητές, σπουδαστές, απλήρωτους από άλλα …προγράμματα
– Μέτρα προστασίας όσον αφορά τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής
– Άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Γι’ αυτούς τους λόγους καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 9 του Απρίλη 2014 και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:00π.μ. στην Ομόνοια.

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στα 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ στον ΟΑΣΑ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός