ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ: Αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης – Αγώνας για Σιδηρόδρομο που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΣΕ logoΣε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν τη Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Μάρτη οι εργαζόμενοι στο Σιδηρόδρομο. 

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι σε τρένα και προαστιακό τη Δευτέρα 5 Μάρτη θα πραγματοποιήσουν τρίωρες στάσεις εργασίας τις ώρες 05:00 – 08:00, 13:00 – 16:00 και 21:00 – 24:00.

Την Τρίτη 6 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία. Στη διάρκεια των κινητοποιήσεων δεν θα εκτελούνται ούτε τα δρομολόγια της γραμμής 3 του μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Κάλεσμα συμμετοχής στη στάση εργασίας που έχει εξαγγελθεί για τη Δευτέρα 5 Μάρτη και στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 6 Μάρτη, απευθύνει η Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία αναφέρει:  

«Ενώ είναι σε εξέλιξη σφοδρή ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με σαρωτικές ανατροπές στις ΣΣΕ, στις εργασιακές σχέσεις, δραματικές μειώσεις σε μισθούς – συντάξεις, κτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης, του δικαιώματος στην απεργία, εντατικοποίηση της δουλειάς, αύξηση των εργατικών ατυχημάτων με οδυνηρές συνέπειες στους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο και την εργατική οικογένεια, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός στη ΓΣΕΕ, που έβαλε πλάτη για να περάσει αυτή η αντιλαϊκή πολιτική και να ξεπουλιούνται δημόσιες επιχειρήσεις, όπως ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ κ.ά. «μπιρ παρά», με απύθμενο θράσος, με ανακοίνωσή του αναφέρεται μόνο στο χαμηλό τίμημα της πώλησης της ΕΕΣΣΤΥ. Προκαλεί τους εργαζόμενους του κλάδου.

Φτάνει πια ΑΊΣΧΟΣ!!

Να μην υποτιμάνε τη μνήμη και το κριτήριο των εργαζομένων.

Καμία εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Στηρίζει την καπιταλιστική ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό. Την κερδοφορία του κεφαλαίου. Έχουν τεράστιες ευθύνες. Είναι φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής, των κομμάτων του κεφαλαίου που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ που ως πυρήνα έχει την παράδοση για εκμετάλλευση στα μονοπώλια και στους επιχειρηματικούς ομίλους όλους τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, όπως π.χ. είναι οι μεταφορές (Σιδηρόδρομος – λιμάνια, αεροδρόμια κλπ.)

Ολοι στον αγώνα με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

– Για προσλήψεις για σταθερή και μόνιμη δουλειά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

– Για ΣΣΕ που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.

– Για Εθνική Γενική ΣΣΕ με όχι κάτω από 751 ευρώ.

– Για κατάργηση όλων των αντιλαϊκών – αντιασφαλιστικών νόμων, μέτρων και μνημονίων.

– Για μείωση στην τιμή των εισιτηρίων.

– Για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των ΑΜΕΑ και των φοιτητών.

Αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης έμμεσης και άμεσης, ενάντια στην παράδοση των Σιδηροδρομικών μεταφορών, του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αγώνας για Σιδηρόδρομο που να ανήκει στο λαό και να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Ολοι στις στάσεις εργασίας τη Δευτέρα 5 Μάρτη και στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 6 Μάρτη». 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός