Απύθμενο θράσος της πλειοψηφίας που διοικεί την ΓΣΕΕ



Με απύθμενο θράσος, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ βγήκε με ανακοίνωσή της να πει ότι με τη χτεσινή συμβολική κατάληψη των γραφείων της Συνομοσπονδίας οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ «επιχείρησαν για μια ακόμα φορά να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, προσφέροντας υπηρεσίες στην κυβέρνηση, αφού έχουν αναγάγει σε εχθρούς τους ίδιους τους εργαζόμενους»!

Αυτοί που πριν από μόλις μια βδομάδα υπέγραψαν ξανά μαζί με τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις το αίσχος του κατώτατου μισθού των 586 και 511 ευρώ μεικτά, το οποίο νομοθέτησε η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και διατήρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχουν το θράσος να κατηγορούν για… «υπηρεσίες στην κυβέρνηση» αυτούς που τους ξεσκεπάζουν! Αυτοί που αρνήθηκαν να κηρύξουν απεργία ακόμα και όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφιζε τον αντιαπεργιακό νόμο, αυτοί που καταψήφισαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία για τις Συλλογικές Συμβάσεις και πήγαν λίγο μετά στα μουλωχτά να βάλουν αυτήν την επαίσχυντη υπογραφή, έχουν το θράσος να παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι των εργαζομένων!

Τους τσούζει, γιατί η απροκάλυπτη στήριξη που παρέχουν στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του έχει και ένα κόστος: Είναι πολύ περισσότεροι πλέον οι εργαζόμενοι που τους έχουν πάρει χαμπάρι, η γύμνια τους αποτυπώνεται… στη μοναξιά της εξέδρας όποτε κάνουν απόπειρα να οργανώσουν μια συγκέντρωση. Η χτεσινή συμβολική κατάληψη από το ΠΑΜΕ δίνει τον τόνο: Η δικαιολογημένη απαξίωση των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού από τους ίδιους τους εργαζόμενους πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο, να πάρει χαρακτήρα αποφασιστικής καταδίκης του μέσα σε κάθε συνδικάτο, σε κάθε χώρο δουλειάς, να εκφραστεί με την αλλαγή των συσχετισμών, την άνοδο της οργάνωσης και των αγώνων!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός