ΠΑΜΕ Οι εργαζόμενοι να πετάξουν από το σβέρκο τους τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό



«Όλοι αυτοί που σήμερα έδωσαν συνέντευξη Τύπου με οικοδεσπότες τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και μάλιστα υπογράφουν και διακήρυξη είναι αυτοί που πριν μέρες συμφώνησαν στην ΟΚΕ, μαζί με τον ΣΕΒ, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, δηλαδή τις απαιτήσεις των μεγαλοεργοδοτών για τα επόμενα χρόνια.

Ένα σχέδιο που έρχεται να πατήσει πάνω στο χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων, στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων, στη διατήρηση και συνέχιση των πάνω από 600 μνημονιακών νόμων.

Την ίδια στιγμή σήμερα που ήταν στο δρόμο του αγώνα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ενάντια στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, οι συνταξιούχοι, όλοι αυτοί απουσίαζαν και ανακοίνωσαν «Μέρα Πανεθνικής Δράσης» για τις 30 Μάη! Είναι αυτοί, που πριν είχαν πει για τον Απρίλη, πιο πριν για το Μάρτη και πιο πίσω για τον Φλεβάρη κ.λπ. Είναι αυτοί που δεν έκαναν τίποτα, όταν η κυβέρνηση χτυπούσε το απεργιακό δικαίωμα, όταν ψήφιζε τα 100 προαπαιτούμενα της 3ης «αξιολόγησης», τη φοροληστεία, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και για χρέη προς το Δημόσιο. Είναι οι ίδιοι που έχουν γίνει οι μόνιμοι κλακαδόροι της κυβέρνησης στα σιδερόφραχτα «αναπτυξιακά» συνέδρια – φιέστες που συνδιοργανώνουν σε όλη τη χώρα.

Μαζί τους και η περιβόητη ΑΓΣΣΕ (Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος) που δεν εκπροσωπεί κανένα, που αποτελεί μια σφραγίδα.

Φυσικά, δεν εκπλήσσει το ταξικό κίνημα ότι από μια τέτοια συμμαχία που τη βάφτισαν και κοινωνική έλειπε παντελώς οποιοδήποτε κάλεσμα για συμμετοχή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στην απεργία της 1ης Μάη.

Είναι οι ίδιοι που υπέγραφαν την αθλιότητα της κυβέρνησης των 586 ευρώ και των 511 για τους νέους.

Οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουν.

Με σχέδιο, αποφασιστικότητα κατά κλάδο και χώρο δουλειάς να δυναμώσουν τις πρωτοβουλίες του αγώνα. Να πετάξουν από το σβέρκο τους αυτές τις ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού».

«Κοινωνική Συμμαχία» μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Τετάρτη, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανακοινώθηκε η συγκρότηση της «Κοινωνικής Συμμαχίας» και η οργάνωση «πανεθνικής μέρας δράσης» στις 30 Μάη, μακριά ωστόσο από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και χωρίς να γίνεται λόγος για το ζήτημα της αναπλήρωσης των μισθών, των συντάξεων, των απωλειών εργαζομένων και συνταξιούχων, χωρίς να αναφέρεται κουβέντα για κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων.

Στην «Κοινωνική Συμμαχία» συμμετέχουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ, η ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, το Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ), το Οικονομικό Επιμελητήριο (ΟΕΕ), ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων (ΑΓΣΣΕ).

Οι ίδιοι παρουσιάζονται ως «οι αντιπροσωπευτικότεροι φορείς της κοινωνίας των πολιτών», που αναλαμβάνουν «ενιαία δράση», θέτουν «την πατρίδα μας στην πρώτη γραμμή με σκοπό την “παλινόρθωση” της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας», ενώ στηλιτεύουν τον λαϊκισμό και την πόλωση «που κυριαρχούν στη δημόσια σφαίρα, στερούν κάθε προοπτική για τις υγιείς και παραγωγικές κοινωνικές δυνάμεις».

Παράλληλα, στις 30 Μάη που ορίστηκε ως «πανεθνική μέρα δράσης» ναι μεν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προανήγγειλαν απεργία, ωστόσο δεν θα είναι μέρα απεργίας για όλους, αλλά ο κάθε φορέας θα αποφασίσει τη δράση του καθώς οι υπόλοιποι φορείς θα προχωρήσουν σε «στάσεις εργασίας αλλά και δράσεις». Την ίδια ώρα, δεν έγινε καμία κουβέντα για την απεργία της Πρωτομαγιάς.

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός