Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΕΒ Χρειάζονται νέες αντιλαϊκές «παρεμβάσεις» για να εξασφαλιστεί «δυναμική ανάπτυξη»«Η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης με fast – track διαδικασίες μαρτυρά τη βούληση κυβέρνησης και θεσμών για έγκαιρη ολοκλήρωση και έξοδο αμφότερων από το 3ο μνημόνιο», επισημαίνει ο ΣΕΒ στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ταχύτητα με την οποία υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα αντιλαϊκά μέτρα. «Η ολοκλήρωση τριών αξιολογήσεων σε λιγότερο από ένα χρόνο αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη καθώς μεταφέρει μηνύματα σταθερότητας στις αγορές», προσθέτουν οι βιομήχανοι για να γίνουν ακόμα πιο σαφείς.

Μάλιστα, επειδή, όπως αναφέρει το Δελτίο, «η υλοποίηση και εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων είναι πλέον ελληνική υπόθεση», ο ΣΕΒ δίνει «οδηγίες προς ναυτιλλομένους» για να συνεχιστούν οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και μετά την «έξοδο» από το πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, κατά τον ΣΕΒ, οι απαραίτητες παρεμβάσεις στην οικονομία, που θα εξασφαλίσουν «συνθήκες δυναμικής ανάπτυξης» με «εκτίναξη των επενδύσεων και απογείωση της εξωστρέφειας», είναι: 

(α) «Στις εργασιακές σχέσεις: Αλλαγή στη λειτουργία της διαιτησίας, σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα και ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις». Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων ο ΣΕΒ ακολουθεί πανομοιότυπη φρασεολογία με την κυβέρνηση, προτείνοντας μια καρικατούρα συλλογικών διαπραγματεύσεων.

(β) «Στον ανταγωνισμό: Απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών, ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων, άρση των γραφειοκρατικών διαδικασιών χωροθέτησης και αδειοδότησης των επιχειρήσεων». 

(γ) «Στη φορολογία: Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών στην εργασία και το κεφάλαιο, επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών». 

(δ) «Στη δημόσια διοίκηση: Πλήρης ψηφιοποίηση της λειτουργίας της και εκχώρηση δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα (outsourcing)». 

Οι βιομήχανοι αναγνωρίζουν στην κυβέρνηση ότι «αγκαλιάζει όλο και περισσότερο την επιχειρηματικότητα», ενώ παράλληλα της γκρινιάζουν ότι η «αναπτυξιακή στρατηγική», που έδωσε στη δημοσιότητα, «ενσωματώνει ελάχιστες από τις ενδιαφέρουσες προτάσεις που παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο επενδυτικό συνέδριο του ΣΕΒ». Επιπλέον, θεωρούν ότι η «αρνητική αποταμίευση των παραγωγικών ηλικιών» αποτελεί «βαρίδι στην ανάκαμψη της οικονομίας». 

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 778107Συνολικές αναγνώσεις:
  • 39Αναγνώσεις σήμερα:
  • 357275Συνολικοί επισκέπτες:
  • 14Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ