ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ: <<ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ>> ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo

                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ         1 ΙΟΥΛΗ 2018

ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ

Με κάθε τρόπο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον αυταρχισμό της απέναντι στους εργαζόμενους. Επιχειρεί να καταστήσει τους οδηγούς εκτός από ρυθμιστές και ελεγκτές. Συμπαραστάτης και αρωγός ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός που λειτουργεί ως πέμπτη φάλαγγα μέσα στους εργαζόμενους.

Συνάδελφε-ισσα πιάνοντας το νήμα και τα γεγονότα από την αρχή ξεδιπλώνεται μπροστά μας το βρώμικο παιχνίδι της Κυβέρνησης, του Τύπου και του Εργοδοτικού Προεδρείου που στόχο έχουν να αιφνιδιάσουν τους εργαζόμενους.

Η προηγούμενη απόφαση για Είσοδο από την μπροστινή πόρτα, η οποία εμποδίστηκε κυρίως από τη ΔΑΣ στη γρ. 24-25, επανέρχεται γενικευμένα με τη βοήθεια των Προεδρείων.

Την Τετάρτη το πρωί 27/6, ήρθε στο φως της δημοσιότητας άρθρο στην εφημερίδα των Συντακτών, που προανήγγειλε, ουσιαστικά, απόφαση του ΟΑΣΑ για είσοδο των επιβατών από την μπροστινή πόρτα με εφαρμογή από τις 2/7 Δευτέρα.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα σερνόταν στο διαδίκτυο σε σαιτ σχετικα με τον κλάδο, και προετοίμαζε το έδαφος.

Την Παρασκευή 29/6 στις 16.45 το απόγευμα ήταν η “κατάλληλη ώρα” μιας και μεσολαβεί σαββατοκύριακο, το Προεδρείο να στείλει επιστολή (για ξεκάρφωμα) προς τη διοίκηση που στην χειρότερη περίπτωση θα ήταν όλοι σε κάποια παραλία.

Μια επιστολή που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τον εργοδοτικό χαρακτήρα του προεδρείου.

Αφού δηλώνει τάχα μου ότι πέφτει απ’ τα σύννεφα, στέλνει το μήνυμα ότι είναι πρόθυμοι να συζητήσουν την εφαρμογή της απόφασης, αν γίνει υπό προϋποθέσεις κι όχι πρόχειρα.

Αυτή η άποψη ενισχύεται από τα γεγονότα που ακολούθησαν. Στην ερώτησή μας την Παρασκευή αν υπάρχει οδηγία-ανακοίνωση της διοίκησης άρα και λόγος ενημέρωσης του Δ.Σ ο μεν Γραμματέας αρνήθηκε, ο δε Αντιπρόεδρος υποστήριξε ότι υπάρχει αναρτημένη στα Α/Σ (σ.σ η ανακοίνωση αναρτήθηκε Σάββατο πρωί) προφανώς ήταν ενήμερος…

Μετά την πρώτη επαφή, έγινε προσπάθεια να επικοινωνήσουμε ξανά την Παρασκευή το βράδυ ώστε να προκαλέσουμε τη σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου άμεσα. Επιχειρήσαμε ξανά το Σάββατο το πρωί, και πήραμε την απάντηση οτι αν θέλετε Δ.Σ συγκεντρώστε τέσσερις υπογραφές βάσει καταστατικού (Η ΔΑΣ έχει 1 έδρα). Απέφυγαν δουλεύοντας για τη διοίκηση ώστε να εφαρμόσει την απόφαση ανενόχλητη.

Η “Πρωτοβουλία Οδηγών” από την άλλη στη γνωστή τακτική της συσκότισης καλεί σε ανυπακοή και προειδοπιεί μην τυχόν οι εργαζόμενοι απεργήσουν. Αλήθεια τι μορφή αντίδρασης προτείνει; Να υποθέσουμε ότι προτείνει να φοράμε άσπρα μπλουζάκια; Να κρατήσουμε την αναπνοή μας;Αυτό είναι το νέο, το καινοτόμο;

Τους λέμε λοιπόν ότι είναι το παλιό που έρχεται ως νέο μασκαρεμένο συνάδελφοι!

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

Συνάδελφε-ισσα ένα εργατικό σωματείο που είναι συνδικαλιστικά έντιμο απέναντι στους συναδέλφους είναι αυτονόητο, όταν δημοσιεύεται μια τόσο σοβαρή και αντεργατική απόφαση ότι οφείλει:

  1. Να ζητήσει εξηγήσεις αμέσως απο την εργοδοσία και να μάθει τις προθέσεις της.

  2. Να ενημερώσει άμεσα και με κάθε τρόπο τα μέλη του Δ.Σ

  3. Να συγκαλέσει άμεσα Διοικητικό Συμβούλιο

  4. Να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να ληφθούν αποφάσεις αντιμετώπισης αυτής της απόφασης.

Ενα εργατικό σωματείο δεν περιμένει 3 μέρες χωρίς να ενημερώνει κανέναν, δεν εκδίδει ανακοινώσεις ότι τάχα αντιστέκεται χωρίς σαφή θέση για τους συναδέλφους. Και το κυριότερο, είναι τίμιο με εκείνους που εκπροσωπεί, δεν αρνείται Δ.Σ., δεν αρνείται το δικαίωμα στους συναδέλφους να ενημερωθούν και να αντιδράσουν στα σχέδια της εργοδοσίας.

Καλούμε τους συναδέλφους να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση εκτός απο Οδηγοί και Ρυθμιστές να γίνουμε και ελεγκτές. ΑΝΥΠΑΚΟΗ !!!

Οι εργαζόμενοι να μην πιαστούν στο δόκανο της εργοδοσίας.

Να στείλουν στον αγύριστο” όλους αυτούς που επιδιώκουν να τους κάνουν τη ζωή ακόμη χειρότερη. Που θέλουν την ψήφο τους για να επιβάλλουν τη σιωπή και -γιατί όχι- και τη συμφωνία τους με την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση και τη διοίκηση.

Να εμπιστευτούν όσους εδώ και χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους.

 ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός