Aρνείται η πλειοψηφία της ΠΕΠΕ την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών με μια κατάπτυστη επιστολή



Σε μια πρωτοφανή απάντηση στην επιστολή της ΣΥ.Π.Ε προχώρησε η πλειοψηφία της ΠΕΠΕ η οποία αρνείται την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών για την υπογραφής σσε στην ΕΕΣΣΤΥ και κατά της ιδιωτικοποίησης της τεχνικής βάσης!
Η δικαιολογία  τους είναι ότι η ΠΟΣ ανέστειλε τις κινητοποίήσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ!!Αναστολή η οποία  έγινε επειδή η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  «έσυρε» στα δικαστήρια τους σιδηροδρομικούς .

Τίποτα όμως δεν εμποδίζει τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  να ζητήσουν την μη αναστολή των κινητοποιήσεων από την ΠΟΣ ή να προκυρήξουν τα ίδια κινητοποιήσεις ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συναδέλφους της τεχνικής .

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ενώ τα σωματεία της ΠΕΠΕ και της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ  διαπραγματεύονται μόνα τους  την σσε χωρίς την ΠΟΣ για τις κινητοποιήσεις θυμήθηκαν ξαφνικά  ότι είναι μέλη της ΠΟΣ!! και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς!!
Τι μας λένε δηλαδή; Ότι τα σωματεία μπορούν να διαπραγματεύονται σσε  χωρις την ομοσπονδία στην οποία  είναι μέλη αλλά από την αλλη δεν μπορούν να κάνουν κινητοποιήσεις λόγω της ομοσπονδίας της οποίας είναι  πάλι μέλη..Υποκρισία;
Πολύ βολικό το βρίσκουμε αυτό..Και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη..
Μπροστά στην πρωτοφανή αδιαφορία της πλειοψηφίας της ΠΕΠΕ για το μέλλον της τεχνικής βάσης,στην παντελή έλλειψη έμπρακτης αλληλεγγύης της , στην έμμεση απεργοσπασία  των κινητοποιήσεων,στην στήριξη των θέσεων της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  από ιντερνετικού βήματος οι σιδηροδρομικοί καλούνται να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για τον πραγματικό ρόλο των συνδικαλιστών της πλειοψηφίας της ΠΕΠΕ .Μιας πλειοψηφίας ξεκάθαρα εργοδοτικής και με την βουλα πλέον.
 ΑΠΛΑ ΤΡΑΓΙΚΟΙ
Η πλειοψηφία της ΠΕΠΕ αποτελείται από την παράταξη της Συνεξέλιξης και της Νέας έλξης οι οποίες εκφράζουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΝΟΤΗΤΑΣ στον σιδηρόδρομο.
Διαβάστε την απάντηση της ΠΕΠΕ στην επιστολή της ΣΥ.ΠΕ
 

Συνάδελφε-Συνάδελφοι, έχεις και  έχουμε πληροφορηθεί απο τα ΜΜΕ ότι η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ανέστειλε με απόφαση της,τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Πραγματικά δεν μπορώ να αντιληφθώ τι ακριβώς ζητά η ΣΥ.ΠΕ, απο το ΔΣ. Να συμμετέχει σε ποιες κινητοποιήσεις; Σε αυτές που ανέστειλε η ΠΟΣ; Ή σε αυτές που έχει προκηρύξει σε άλλους εργασιακούς χώρους, όπου και με Δελτίο Τύπου ρητά εξαιρεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Υπενθυμίζουμε ότι την απόφαση για τις κινητοποιήσεις – όπως και την αναστολή τους- έχει και  είχε λάβει η Ομοσπονδία, μέλος της οποίας είναι η ΠΕΠΕ με ότι αυτό εύλογα σημαίνει.Άυτονόητα λοιπόν δεν καταλαβαίνω τι θέλετε ακριβώς,όταν δεν υπάρχουν πλέον  κινητοποιήσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με απόφαση της Ομοσπονδίας. Όσον αφορά τις δικαστικές αποφάσεις ενάντια σε απεργίες, εννοείται ότι αυτές  βρίσκουν σύμφωνο  και σύσσωμα απέναντι  το συνδικαλιστικό κίνημα.Η ΠΕΠΕ σε κάθε περίπτωση και μη επιθυμόντας να αποπροσανατολίσει  την συζήτηση, δεν τοποθετήθηκε για τα όσα -λανθασμένα- υποστήριξε σήμερα η ΠΟΣ.Προφανώς αυτό θα γίνει συνολικά την κατάλληλη χρονική στιγμή καθώς σε αυτήν την φάση προτεραιότητα μας (μαζί με την ΠΕΠ) είναι η διασφάλιση των συναδέλφων στην τεχνική βάση. Για τον λόγο αυτό έχουμε ζητήσει και τα πρακτικά της χτεσινής συνάντησης ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΠΟΣ και θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τις οποίες θα ενημερωθείτε.
Για το ΔΣ

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός