ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΗΣΩΝ: Δεν κάνουμε πίσω αν δεν αρθεί η απόλυση στη «SIMOS FOOD GROUP»



Τη διοίκηση της εταιρείας «SIMOS FOOD GROUP», «που εμμένει στην εκδικητική και προκλητική απόλυση του συναδέλφου μας Λάζαρου Ανθόπουλου», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής – Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, το οποίο προχώρησε σήμερα το πρωί σε κινητοποίηση στην πύλη των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

Όπως αναφέρει, «την Τρίτη 10/7 υπήρξε συνάντηση της εργοδοσίας με τον εκπρόσωπο των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ εκλεγμένο στη ΓΣΕΕ, σχετικά με την επαναπρόσληψη του συνάδελφου μας», αλλά ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρείας και ο λογιστής της «αρνήθηκαν την επαναπρόσληψη επιμένοντας ότι ο συνάδελφος αρνήθηκε να εκτελέσει εργασία, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα».

Το Σωματείο καταγγέλλει «το κλίμα τρομοκρατίας που επιβάλλει η εργοδοσία στο χώρο εργασίας, σπέρνοντας το φόβο στους οδηγούς με την απειλή της απόλυσης στην προσπάθεια της εταιρείας να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους εργαζόμενους» και επισημαίνει ότι «η απόλυση αυτή έγινε τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο της εταιρείας για επέκταση και αύξηση της κερδοφορίας». Σημειώνοντας ότι το σχέδιο αυτό «πατάει πάνω στην εντατικοποίηση της δουλειάς και την έλλειψη μέτρων προστασίας που αυξάνουν τον κίνδυνο να συμβούν και άλλα εργατικά ατυχήματα, ενώ προσλαμβάνονται συνάδελφοι με ευέλικτες μορφές εργασίας».

Αναφέρει επίσης ότι «πριν λίγο καιρό καταγγείλαμε το εργατικό ατύχημα συνάδελφου και τα ελλειπή μέτρα ασφαλείας όσον αφορά τη φόρτωση – εκφόρτωση των οχημάτων. Η εταιρεία αδιαφορώντας για την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων συνεχίζει να μη δίνει λύση στο θέμα των παράνομων υδραυλικών πορτών που τοποθέτησε εκ των υστέρων στα οχήματα, καθιστώντας τα επικίνδυνα για τους οδηγούς. Ο κίνδυνος ατυχήματος γίνεται πιο έντονος και από την εντατικοποίηση της δουλειάς, με το φαινόμενο των διπλών δρομολογίων να αυξάνεται».

Απευθυνόμενο προς τους εργαζόμενους, το Σωματείο σημειώνει ότι η εξέλιξη με τη συγκεκριμένη απόλυση «δείχνει ότι η διοίκηση της εταιρείας αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους, σήμερα είναι ο συνάδελφος Λάζαρος, αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος που δεν χωράει στα κέρδη τους».

Τους καλεί «να βάλουν ένα τέλος σ’ αυτήν την κατάσταση» γιατί «δεν θα γίνουμε εμείς τα θύματα για να αυγατίζει η εταιρεία τα κέρδη της» και ότι «είναι επιτακτική ανάγκη η διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που πέρα από το μισθολογικό και την αύξηση του κατώτερου μισθού, θα επιβάλλει σταθερό ωράριο και συνθήκες εργασίας, θα επιβάλλει τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων, θα βάζει τέλος στα υπέρβαρα και κακοσυντηρημένα οχήματα».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «κάνουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως αν δεν επαναπροσληφθεί ο συνάδελφος θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν συνάδελφο μόνο του απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας και των υφισταμένων της» και καλεί όλους τους εργαζόμενους να αγωνιστούν συσπειρωμένοι στο Σωματείο για να παρθεί πίσω η απόλυση και για κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός