ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ: Στο 19,5% η ανεργία το Μάιο – Πανηγυρισμοί από την κυβέρνηση



Πηγή: Eurokinissi


Στο 19,5% υπολογίζει το ποσοστό της επίσημης ανεργίας τον Μάιο του 2018 η ΕΛΣΤΑΤ, έναντι 20% τον Απρίλη του 2018 και 21,7% τον Μάιο του 2017. Σε απόλυτους αριθμούς, οι άνεργοι υπολογίζονται σε 924.941 άτομα.

Με κριτήριο το φύλο, η ανεργία υπολογίζεται σε 24,1% στις γυναίκες και 15,8% στους άντρες. Ηλικιακά, το υψηλότερο ποσοστό καταγράφεται στους νέους 15 – 24 ετών (39,7%), ωστόσο τα ποσοστά είναι υψηλά και στις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες, φτάνοντας το 24% στην ομάδα 25 – 34 ετών και το 18,1% στην ομάδα 35 – 44 ετών. Γεωγραφικά, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας (24%) καταγράφεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζουμε ότι γενικότερα τα κριτήρια με τα οποία μετριέται επίσημα η ανεργία συγκαλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της. Χαρακτηριστικά, εργαζόμενος θεωρείται από την έρευνα όποιος δούλεψε έστω μία ώρα την προηγούμενη βδομάδα «με σκοπό την αμοιβή ή το κέρδος» ή εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση…

Σε πανηγυρισμούς έσπευσε να επιδοθεί η κυβέρνηση. Για «ενθαρρυντική και αισιόδοξη εξέλιξη» έκανε λόγο η υπουργός Εργασίας την ώρα που οι άνεργοι είναι κοντά στο ένα εκατομμύριο και ελάχιστοι από αυτούς λαμβάνουν το πενιχρό επίδομα του ΟΑΕΔ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός