ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ – ΝΑΤ: Καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 3 Σεπτέμβρη



Κάλεσμα στους ναυτεργάτες να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων τη Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη από τις 06.00 απευθύνουν οι ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ – ΝΑΤ. Η απεργιακή προσυγκέντρωση έχει οριστεί στις 05.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Παράλληλα καλούν στην οργανωτική σύσκεψη την Τρίτη 28 Αυγούστου στις 10.30 στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

Στο κάλεσμά τους τα ναυτεργατικά Σωματεία σημειώνουν:

«Συνάδελφοι Ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων,

Εφοπλιστές – κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θέλουν να επιβάλλουν συνθήκες γαλέρας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με ναυτεργάτες χωρίς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα, εφαρμόζοντας «τα διεθνή κρατούντα» όπως επικαλούνται οι εφοπλιστές για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας τους.

Ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών τη Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη με την αλληλεγγύη των εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων να στείλει μήνυμα αντίστασης στην πολιτική της καπιταλιστικής βαρβαρότητας του κεφαλαίου, της ΕΕ και των εκπροσώπων τους. Να απομονώσουμε τις δυνάμεις που προωθούν τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και συγκαλύπτουν την αιτία των προβλημάτων, που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου.

Το «τέλος μνημονίων», η «δίκαιη ανάπτυξη», που επικαλείται η κυβέρνηση, στους ναυτεργάτες καταγράφεται με την ένταση της επιθετικότητας των εφοπλιστών, που αρνούνται την ανανέωση των ΣΣΕ με αυξήσεις, επιδιώκουν την κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της κλαδικής ΣΣΕ και της ασφάλισης στο δημόσιο ασφαλιστικό φορέα ΝΑΤ – ΕΦΚΑ, τη διεύρυνση της ανασφάλιστης εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, να καθορίζουν τις οργανικές συνθέσεις με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα, υπονομεύοντας ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, με επιδείνωση του ακτοπλοϊκού συγκοινωνιακού δικτύου σε βάρος των ναυτεργατών, του εργαζόμενου λαού.

Αγωνιζόμαστε – Διεκδικούμε:

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις.
Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και την κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στο ν.4387/2016, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.
Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας, να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
Όλοι στην οργάνωση και περιφρούρηση του απεργιακού αγώνα, καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, να δυναμώσει η ταξική πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, στην υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός