Να μη βρίσκουν τόπο ούτε στα καμένα



Πηγή: Eurokinissi


Την κατάσταση μετά τις φονικές πυρκαγιές στην περιοχή της Ραφήνας – Νέας Μάκρης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή. Η ιστοσελίδα της προέβαλε την επίσκεψη του ναζιστή Λαγού στο δήθεν εθελοντικό κλιμάκιο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (MKO) στη Νέα Μάκρη. Η επιλογή της επίσκεψης στον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι καθόλου τυχαία. Εγινε για να προβληθούν, επιδιώκοντας να φανεί ότι ενδιαφέρονται για τα λαϊκά προβλήματα.

Ο επικεφαλής της ΜΚΟ πρόσφατα εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό, δηλώνοντας ότι έχει μεγαλώσει με τις αρχές του γνωστού φασιστοχουντικού τρίπτυχου «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια». Ομοιος τον όμοιο.

Οι ναζιστές εγκληματίες δεν χάνουν ευκαιρία να παρουσιαστούν ως λαϊκοί «σωτήρες». Είναι επικίνδυνοι όπου και αν εμφανίζονται, με όποια προβιά. Χρειάζεται μαζική απομόνωση. Δεν πρέπει να βρίσκουν τόπο να σταθούν.

Η παρουσία των ναζιστών στις πυρόπληκτες περιοχές είναι ακόμη πιο αισχρή, γιατί αξιοποιούν την τραγωδία χιλιάδων ανθρώπων για να εξωραΐσουν τον αποκρουστικό χαρακτήρα της οργάνωσης και της ιδεολογίας τους. Γι’ αυτό να μη βρίσκουν να σταθούν ούτε στα καμένα.

Η Χρυσή Αυγή δεν λέει κουβέντα για την εμπορευματοποίηση της γης, τη διατήρηση του νομικού πλαισίου του σχετικού με τη νομιμοποίηση της αυθαίρετης και της εκτός σχεδίου δόμησης, των επεκτάσεων, αλλά και τον εμπλουτισμό και εκσυγχρονισμό του, με κριτήριο τις επιδιώξεις και τις επιλογές του κεφαλαίου. Υποστηρίζει τη ζούγκλα των νόμων της αγοράς, με κριτήριο το κέρδος. Η πολιτική της στηρίζει το κεφάλαιο, είναι υπερασπιστές των συμφερόντων των εργοδοτών, του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Οσο υπάρχει καπιταλισμός θα υπάρχει και ο φασισμός – ναζισμός.

Γι’ αυτό και ο λαός μας και ιδιαίτερα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πρέπει μαζικά να καταδικάσουν και να στείλουν στα σκουπίδια τη ναζιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή και κάθε παραφυάδα της, όπου κι αν εμφανίζεται.

Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το 15ήμερο δισέλιδο για τους ένστολους, του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 18 – 19 Αυγούστου 2018.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός