Κινητοποίηση έξω από την «Alpha Bank» ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου με αναπηρία (ΦΩΤΟ)



Από την κινητοποίηση

Από την κινητοποίηση


Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κατάστημα της «Alpha Bank» πραγματοποίησαν την Πέμπτη το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων Αττικής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων.

Παράλληλα συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Διοίκησης της τράπεζας απαιτώντας να μπει τέρμα στην προσπάθεια της τράπεζας να σύρει εργαζόμενο με αναπηρία σε «εθελούσια» απόλυση.

Όπως υπενθυμίζει το σωματείο, «η υπογραφή του συναδέλφου με νοητική στέρηση υφαρπάχτηκε από την Τράπεζα προκειμένου να διωχτεί ο εργαζόμενος άρον άρον».

Έχει επίσης καταγγείλει ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση, καθώς οι τράπεζες εξωθούν με διάφορα μέσα σε «εθελούσιες» και σε παραιτήσεις εργαζόμενους ΑμεΑ, αντιμετωπίζοντάς τους ως «βαρίδια» για την κερδοφορία τους. Στα πλαίσια αυτά, καλεί τους εργαζόμενους στις τράπεζες να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στο συγκεκριμένο συνάδελφο, όπως και σε όλους τους εργαζόμενους που δέχονται ασφυκτικές πιέσεις για να υπογράψουν την απόλυσή τους.

Η μαζική παρουσία εργαζομένων στη συγκέντρωση είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί η Διοίκηση της τράπεζας να συναντηθεί με τους φορείς, «πράγμα το οποίο είχαν επανειλημμένα αποφύγει το προηγούμενο διάστημα», υπενθυμίζει το σωματείο.

Στη συνάντηση το σωματείο και η ΣΕΑΑΝ επέμειναν στο αίτημα να διακοπεί η διαδικασία «εθελούσιας» του εργαζόμενου, ενώ η τράπεζα «απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στα κέρδη της». Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί το σωματείο στην ανακοίνωσή του οι εκπρόσωποι της τράπεζας «μίλησαν για ανικανότητα του συναδέλφου ΑμΕΑ προς εργασία, για εγκυκλίους που δεν μπορούν να παραβούν και άλλα παρόμοια» ενώ στην επιμονή των φορών να δοθεί λύση παρέπεμψαν στη διενέργεια εργατικής διαφοράς που έχει οριστεί στις 17/9», μετά την προσφυγή του σωματείου στο ΣΕΠΕ.

«Οι ευθύνες του υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες. Γνωρίζουν το θέμα εδώ και καιρό (με επιστολή του σωματείου μας στο υπουργείο, με ερώτηση στη Βουλή, με την προσφυγή στο ΣΕΠΕ) και παρ’ όλα αυτά έχουν κρατήσει σιγή ιχθύος», τονίζει το σωματείο και απαιτεί από το υπουργείο να παρέμβει ώστε να παρθεί πίσω η απόλυση. Χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ότι η τριμερής συνάντηση έχει οριστεί στις 17 Σεπτέμβρη, δηλαδή δύο βδομάδες μετά τις 31/8 ημερομηνία στην οποία θα τεθεί σε ισχύ η «εθελούσια» έξοδος. Προκειμένου να οριστεί άμεσα η τριμερής έως το τέλος του μήνα, την Παρασκευή 24 Αυγούστου στις 10 π.μ., θα γίνει παρέμβαση από τους φορείς στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός