ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ ΚΑΙ ΙΙΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ: Συνεχίζουν τη μάχη για τα δίκαια αιτήματά τους



Τον προσχηματικό χαρακτήρα των ισχυρισμών που προβάλλει η εργοδοσία («COSCO» και εργολάβοι) για να δικαιολογήσει την άρνησή της να υπογράψει επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με όρους που ανταποκρίνονται στα δίκαια αιτήματα των εργατών, ανέδειξε στη συνάντηση που είχε χτες μαζί της η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη Συλλογική Σύμβαση.

Ταυτόχρονα, η ΕΝΕΔΕΠ διατύπωσε για άλλη μια φορά τα αιτήματα των εργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά, για ένταξη στο καθεστώς των ΒΑΕ, αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή εργασία, αύξηση του αριθμού εργαζόμενων στις ομάδες φορτοεκφόρτωσης.

Από τη μεριά της η εργοδοσία ζήτησε να απαντήσει στις 3 Σεπτέμβρη.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου: «Έγινε σαφές προς την εργοδοσία ότι οι ως τώρα προτάσεις τους απορρίφθηκαν από τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας και ότι έχει αποφασιστεί η έναρξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με νέα απεργία την επόμενη εβδομάδα».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός