ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ: «ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» και όχι τα κέρδη των λίγων.



ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 13/9/2018 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ     

                                                                                                                       12-9-2018

Tα παραμύθια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, περι εξόδου απ τα μνημόνια δίνουν και παίρνουν,την ώρα που πάνω απο 700 νόμοι, έχουν κατσικωθεί στο σβέρκο του λαού και του κάνουν το βίο αβίωτο,την ώρα που το κουαρτέτο ελέγχει αν εφαρμόζονται η αν χρειάζονται κι άλλοι, την ίδια ώρα που η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ο ΣΕΒ και όλο το μεγάλο κεφάλαιο, σε πλήρη διάταξη απαιτούν την εφαρμογή και τη μόνιμη εξαθλίωση των εργαζομένων.Χαρακτηριστική είναι η φράση που βγαίνει απο όλους, “ούτε σκέψη για επιστροφή στο παρελθόν”,με λίγα λόγια ούτε σκέψη για δικαιώματα, για ζωή.

Ο κλάδος μας , οι αστικές συγκοινωνίες είναι απαραίτητο και πολύτιμο γρανάζι, που βοηθά στην συσσώρευση κερδών για τους λίγους, στην καπιταλιστική τους ανάπτυξη δηλαδη. Και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, παράγουν πλούτο μέσα απο την μετακίνηση εκατομυρίων επιβατών την ημέρα, απο και προς την αγορά η την εργασία.

Στην έκθεση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) του 2012 επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Οι καταλυτικές επιπτώσεις αναφέρονται στο βαθμό με τον οποίο η επιβατική κίνηση των αστικών συγκοινωνιών (732 εκατομμύρια το 2011) επηρεάζει και ενισχύει τη μακροχρόνια απόδοση άλλων κλάδων της οικονομίας (…) Η ετήσια προστιθέμενη αξία από τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών μέσω των καταλυτικών επιπτώσεων, υπολογίζεται σε 6 – 7 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 3 – 3,5% του ΑΕΠ της χώρας».

Και τι βιώνουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες σήμερα;

  • Μισθοί πετσοκομμένοι που δεν καλύπτουν βασικές ανάγκες,
  • Κλάδος χωρίς ΣΣΕ,
  • Εκβιασμοί απο τις διορισμένες διοικήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,
  • Συνθήκες γαλέρας στην ένταση της εργασίας,
  • Αφαίρεση κατακτήσεων με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται κι άλλο ο οικογενειακός μας προυπολογισμός,
  • Αμφισβήτηση των βαρέων ανθιυγιεινών ξεκινώντας απο το γάλα,
  • Αυξηση των ορίων συνταξιοδότησης,
  • Ελλειπής συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας,
  • Αυξηση των επαγγελματικών ασθενειών,
  • Διαρκές κυνήγι εργαζομένων απο επιτροπές υγείας
  • Υποχρηματοδότηση της εταιρείας και προσπάθεια συνδεσης των εσόδων της, με την εργασία μας, μέσω του Ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σ όλα αυτά που βιώνουμε, η κυβέρνηση και όλοι οι μηχανισμοί της εργοδοσίας, έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, troll του διαδικτύου, επιτίθενται σε κάθε προσπάθεια διεκδίκησης του αυτονόητου και του δίκιου.

Οι πλειοψηφίες των συνδικάτων και δεν μπορούν και δεν θέλουν να υπερασπιστούν και να διεκδικήσουν, έχουν ενσωματωθεί στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων, δεν δείχνουν σημεία ζωής πιά.

Συνάδελφε-ισσα απευθυνόμαστε :

Σε όσους εργαζόμενους λένε δεν πάει άλλο, δε μπορεί να συνεχιστεί έτσι η ζωή μας

Σε όσους είναι γονατισμένοι από τα βάρη, από την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική και αισθάνονται απογοητευμένοι.

Σε όσους θέλουν να συμπορευτούν με το ταξικό εργατικό κίνημα, με τις όποιες αντιρρήσεις τους, Σε όσους θέλουν να συμβάλλουν, στην οργάνωση της πάλης και δε βολεύονται με τη σημερινή βάρβαρη κατάσταση, τη λογική δε γίνεται τίποτα.

Σας καλούμε να διαδηλώσουμε

με το σύνθημα «ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» και όχι τα κέρδη των λίγων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 7.00 μμ στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Προσυγκέντρωση των Αστικών Συγκοινωνιών στις 6.30 πλ. Βάθης

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός