ΤΡΑΜ Αναστολή της λειτουργίας του από το Νέο Κόσμο έως το Σύνταγμα



Στην αναστολή λειτουργίας του τμήματος της γραμμής του Τραμ από το ύψος του Νέου Κόσμου (σταθμός Κασομούλη) έως το Σύνταγμα, προχωρά το υπουργείο Υποδομών, μετά τη διαπίστωση για σοβαρά προβλήματα διάβρωσης της υπόγειας κοίτης του Ιλισού που επιβεβαιώνει πρόσφατη αυτοψία κλιμακίου μηχανικών του υπουργείου Υποδομών.

Οι στάσεις που θα επηρεαστούν από την αναστολή της λειτουργίας του Τραμ, είναι Συγγρού, Φιξ, Νέος Κόσμος, Ζάππειο και Σύνταγμα.

Επειδή είναι άγνωστο το διάστημα που θα χρειαστεί για την αποκατάσταση του δικτύου, το κενό θα καλυφθεί με την ανασύνταξη δρομολογίων με επίγεια μέσα μεταφοράς.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης ανέφερε ότι έχει γίνει αυτοψία σε ένα μεγάλο τμήμα του Ιλισού, από τη Σχολή Χωροφυλακής στη Μεσογείων, το «Χίλτον», το Σύνταγμα έως την εκβολή του Ιλισού μετά την Καλλιθέα. 

Αφορμή για την απόφαση του υπουργείου ήταν η πρόσφατη πλημμύρα σε ιδιωτικό πάρκινγκ της Καλλιθέας, η οποία αποκάλυψε το μέγεθος του προβλήματος της κοίτης του ποταμού. 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός