ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προς το τεχνικό προσωπικό του ΗΛΠΑΠ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς το τεχνικό προσωπικό του ΗΛΠΑΠ

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2018

Συνάδελφοι άλλη μία διετία πέρασε και καλούμαστε με την ψήφο μας να αναδείξουμε το επόμενο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας.

Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας.

Το διάστημα που πέρασε είχαμε αρνητικές εξελίξεις για το σύνολο των εργαζομένων στη χώρα μας (ψήφιση αντιαπεργιακού νόμου, κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και εφαρμογή του νόμου Βρούτση που μετατράπηκε σε νόμο Αχτσιόγλου-Βρούτση, τη διατήρηση και την εφαρμογή των 700 και πλέον εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων που ψήφισαν με τη σειρά τους όλες οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια)κ.α.

Ειδικότερα στον κλάδο το δικό μας στις αστικές συγκοινωνίες, με κορύφωση την ψήφιση της τροπολογίας τον περασμένο μήνα με την οποία ολοκληρώνεται το νομικό οπλοστάσιο προκειμένου να μπορεί οποιαδήποτε στιγμή ο οποιοσδήποτε να κάνει συγκοινωνία στην Αθήνα.

Δεν χρειάζονται γνώσεις εξειδικευμένες για να καταλάβει κανείς το τι πρόκειται να συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα στους μισθούς μας στις συνθήκες εργασίας στα δικαιώματά μας.

Είναι λοιπόν φανερό ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τον κάθε ένα συνάδελφο με τι κριτήρια θα φτάσει ως την κάλπη. Έχουμε τεράστια πείρα από τα τελευταία χρόνια και για το ρόλο που έχει παίξει η διοίκηση του σωματείου που δεν είναι άλλος από το να οδηγεί τους εργαζόμενους σε ανώδυνα για το σύστημα μονοπάτια τα οποία καταλήγουν το ίδιο το σωματείο να γίνει εξωραϊστικός σύλλογος. Περισσότερο ανταγωνίζονταν με τις άλλες πλειοψηφίες των σωματείων του κλάδου στο χτύπημα των ταξικών δυνάμεων παρά στην οργάνωση της πάλης ενάντια σε κυβέρνηση-εργοδοσία. Η όποια δράση τους δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχουν ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι. 

Σήμερα χρειάζεται διοίκηση η οποία θα έχει στόχο την οργάνωση της πάλης ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται, διοίκηση η οποία θα πρωτοστατεί στη δημιουργία αγώνων και προϋποθέσεων για ανάκτηση των απωλειών που είχαμε στα χρόνια της κρίσης, μία διοίκηση που θα παίρνει υπόψη τις ανάγκες των εργαζομένων και θα παλεύει για αυτές μαζί με τους ίδιους τους εργαζόμενους μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες και δράσεις.

Μία τέτοια διοίκηση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ενισχυμένη την παράταξη της ΔΑΣ. Τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ.

Είναι μεγάλη η ανάγκη ενίσχυσης του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ και η εκλογή περισσότερων συμβούλων στο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας ώστε να παλέψουμε για:

Κατάργηση των νόμων που ιδιωτικοποιούν την αστική συγκοινωνία
Επέκταση του συγκοινωνιακού έργου σε όλο το νομό Αττικής
ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις και κατάργηση του ενιαίου μισθολογίου
7ωρο-5ημερο-35ωρο με πλήρη δικαιώματα για όλους
Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%
Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
Προστασία της υγιεινής και ασφάλειας.
Έξω οι εργολάβοι- καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.

ΣΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ ΨΗΦΙΖΩ ΔΑΣ-ΟΑΣΑ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός