ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΩΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κυβέρνηση και ΟΑΣΘ είναι υπεύθυνοι για το αίσχος με τις συγκοινωνίες και όχι οι πρόσφυγες και μετανάστες



Την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ρατσισμού και ξενοφοβίας καταγγέλλει η Λαϊκή Επιτροπή Ιωνίας Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επιστολή της παράταξης «ΔΡΟΜΕΑΣ» στη διοίκηση του ΟΑΣΘ. Σε ένα ρατσιστικό ντελίριο, η εν λόγω παράταξη ζητάει να μη μετακινούνται οι πρόσφυγες με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, αλλά μόνο με μισθωμένα τουριστικά λεωφορεία, γιατί «λόγω των ακατάλληλων συνθηκών υγιεινής στις δομές φιλοξενίας τους, αλλά και λόγω της κουλτούρας τους σε σχέση με την προσωπική τους υγιεινή, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μεταδοτικών ασθενειών τόσο στους οδηγούς όσο και στους υπόλοιπους επιβάτες»! Εκτός από τα περί «υγειονομικής βόμβας», η συγκεκριμένη παράταξη καλλιεργεί το ρατσιστικό δηλητήριο αποδίδοντας στους πρόσφυγες «ραγδαία αύξηση των φαινομένων προπηλακισμού και παραβατικών συμπεριφορών» στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. 

Η Λαϊκή Επιτροπή Ιωνίας στηλιτεύει αυτές τις απαράδεκτες απόψεις, επισημαίνοντας τα εξής:

«Με αφορμή την επιστολή »συνδικαλιστών» της παράταξης »ΔΡΟΜΕΑΣ» του ΟΑΣΘ, η Λαϊκή Επιτροπή Ιωνίας καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ρατσισμού και ξενοφοβίας στην περιοχή μας και γενικότερα.

Οι εν λόγω »συνδικαλιστές» -ντροπή για τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ- θέλουν να μας πείσουν ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες φταίνε για την κατάσταση στις συγκοινωνίες. Επαναφέρουν τα βρώμικα επιχειρήματα για τις »μολυσματικές ασθένειες», την »εγκληματικότητα που θα φέρουν οι πρόσφυγες», ότι »δεν θα μπορούν πλέον να μετακινηθούν οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής».

Όλα αυτά όμως διαψεύσθηκαν παταγωδώς από την ίδια τη ζωή. Οι κυνηγημένοι από τις πατρίδες τους, εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων πρόσφυγες, συμβιώνουν αρμονικά με τους εργαζόμενους της περιοχής μας. Ίσα- ίσα έδωσαν πνοή στην παραπαίουσα τοπική αγορά.

Οι »συνδικαλιστές» της ντροπής προσπαθούν να μπολιάσουν με το ρατσιστικό δηλητήριο ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, εκμεταλλευόμενοι την απαράδεκτη κατάσταση στις συγκοινωνίες. Δεν λένε φυσικά λέξη για τις αιτίες που οδήγησαν τους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους στο ξεσπίτωμα και την προσφυγιά. Δεν λένε λέξη για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για την καταλήστευση του πλούτου των χωρών καταγωγής των προσφύγων, για την καταστροφή και τα δεινά των λαών τους, αλλά και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις.

Για το αίσχος των συγκοινωνιών αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι η κυβέρνηση και ο ΟΑΣΘ. Αυτοί και μόνο ευθύνονται για τις αναμονές των 30΄ και 40΄στις στάσεις, για τα υπερπλήρη λεωφορεία και τα αραιά δρομολόγια, για τα λεωφορεία που χαλάνε κάθε λίγο στη μέση της διαδρομής. Αυτοί ευθύνονται που το 30%-40% των λεωφορείων μένουν ακινητοποιημένα, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και προσωπικού.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι στην ίδια πλευρά με μας, είναι ταξικά μας αδέρφια. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει η φασιστική, ξενοφοβική προπαγάνδα. Όπως και τότε, με την πρώτη εγκατάσταση των προσφύγων, οι εργαζόμενοι των Διαβατών και της γύρω περιοχής, έτσι και τώρα θα αντιμετωπίσουν αποφασιστικά το ρατσισμό.

Μαζί θα διεκδικήσουμε δημόσια, φθηνή, συχνή συγκοινωνία, για όλο το λαό.

Μαζί θα απομονώσουμε τέτοιου είδους »συνδικαλιστές» και τη φασιστική προπαγάνδα.

Μαζί θα αντιπαλέψουμε τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου που καταστρέφουν τις ζωές μας.

Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός