Η επιτυχία της απεργίας να είναι φάρος και πυξίδα για τη νέα μάχη.



Η δύσκολη πολυήμερη μάχη για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας, κορυφώθηκε σήμερα απο τις Επιτροπές Αγώνα των Α/Σ .Απο τα χαράματα στις πύλες,  όλες τις προηγούμενες μέρες με περιοδείες στα Αμαξοστάσια , με συζητήσεις ,συσκέψεις με το μοίρασμα της ανακοίνωσης, οι εργαζόμενοι που στελεχώνουν το Π.Α.ΜΕ Αστικών Συγκοινωνιών όργωσαν κυριολεκτικά τους χώρους δουλειάς. Φτάνοντας σε κάθε εργαζόμενο ενημέρωσαν και συζήτησαν για την ανάγκη η απεργία να είναι επιτυχημένη.

Τόνισαν την ανάγκη, ο συνάδελφος να βγεί απο την απογοήτευση και να απαντήσει συνειδητά και μαχητικά στις πολιτικές επιλογές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του κεφαλαίου. Να σηκώσει κεφάλι και να βάλει μπροστά τις δικές του ανάγκες.
Αποκάλυψαν, την γνωστή υπονομευτική τακτική των πλειοψηφιών των σωματείων (ΔΑΚΕ,ΜΕΤΑ,ΠΑΣΚΕ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ), οι οποίοι έκαναν ότι μπορούσαν ωστε να μην γίνει αυτή η απεργία, μέσα απο συνεχείς αναβολές. Εκαναν οτι μπορούσαν να υπάρξει άπνοια στον κλάδο, να περάσει η απεργία στα βουβά. Δεν έκαναν τίποτα, μην τυχον και συναντηθούν οι εργαζόμενοι στο μεγάλο πανεργατικό απεργιακό μέτωπο.
Η επιτυχία της απεργίας δεν κρίνεται μόνο στην ογκώδη διαδήλωση του Π.Α.ΜΕ, κρίνεται, απο τους χιλιάδες απεργούς στα ΜΜΜ που έστειλαν μύνημα αγωνιστικής διεκδίκησης, και εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτές τις πολιτικές που οδηγούν τον κλαδο, και την ζωή των εργαζομένων σε αδιέξοδα. Κρίνεται, απο το άνοιγμα των συζητήσεων μεταξύ των εργαζομένων , κρίνεται στις γόνιμες διαφωνίες που φώτιζουν πλευρές της συλλογικής δουλειάς και δράσης.

Και την κουβέντα την άνοιξαν οι ταξικές δυνάμεις και την δυναμώνουν, κάνοντας την κάθε απεργία  σταθμό για να πατήσει η επόμενη.
Κάθε απεργία είναι ενας συλλογικός αγώνας, αλλά είναι και μια προσωπική μάχη του καθενός. Οποιος βρίσκει το θάρρος να θυσιάσει κάτι απο τα σίγουρα, να βγεί στο ξέφωτο, να απεργήσει .Όποιος βρίσκει το θάρρος να κατέβει στο δρόμο, να σηκώσει ανάστημα απέναντι στην εργοδοσία, να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν, κερδίζει κάθε φορά αυτή τη μάχη .
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς συναδέλφους μας στα ΜΜΜ που κέρδισαν αυτην την μάχη
και τους καλούμε να προετοιμάσουμε την επόμενη ακόμα πιο οργανωμένη, πιο συνειδητοποιημένη, πιο αποφασιστική.

Συνεχίζουμε πιο δυνατοί, πιο οργανωμένα. Βήμα ,βήμα να αλλάξει ο συσχετισμός στα συνδικάτα. Ενιαίος αγώνας για το δίκιο της τάξης μας.

Τις επόμενες μέρες, σε νέα σύσκεψη θα συζητήσουμε τη συνέχεια της δράσης μας.

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός